Samen doen wat onmogelijk leek met Nudge

Nudge Logo(Advertorial) Samen kunnen we een duurzame samenleving enorm stimuleren. Consumentenplatform Nudge laat dit al bijna 3 jaar zien. Er zijn nu al 29616 Nudgers die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Samen, maar ieder op zijn eigen manier. Zij hebben een stip gezet en laten daarmee zien dat onze economie groener kan.
Volgende maand bestaat Nudge 3 jaar en wat zou het mooi zijn als de organisatie dan meer dan 30.000 Nudgers telt. Zet jij ook je stip? Samen kunnen we dan doen wat onmogelijk leek: de maatschappij vergroenen.
Het dringt nog steeds niet tot iedereen door, maar er is al een tijdje een grote omkering gaande. Maatschappelijke en economische vernieuwingen komen niet meer van de overheid, niet van de grote bedrijven of energieleveranciers, de agro-industrie, en zelfs niet van grote duurzaamheidsorganisaties. Alle succesvolle duurzame veranderingen komen inmiddels van onderaf, omdat groepjes eigenwijze individuen laten zien dat het ook anders kan. Die grote organisaties kijken de kat uit de boom en pikken het na verloop van tijd wel op.
Nudge verbindt al meer dan 29000 groene doeners en denkers
Nudge biedt een platform voor de duurzame ideeën van ruim 29.000 mensen in het land. Daarnaast maakt ze het mogelijk om die ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren. Dat doet Nudge door Nudgers zoveel mogelijk te faciliteren, bijvoorbeeld met sociale media. De kracht daarvan is dat een klein, geïsoleerd idee in no time uit kan groeien tot een landelijk bekend project waar honderden of duizenden mensen aan bij willen dragen. Aan de andere kant van het spectrum koppelt Nudge ook heel gericht een lokaal initiatief aan bepaalde vrijwilligers en bedrijven.
Ieder voor zich kunnen we tenslotte maar weinig bereiken. Maar als we om ons heen medestanders vinden, elkaar met raad en daad kunnen helpen, als ons idee in een groep gelijkgestemden landt, dan gaan er opeens dingen gebeuren die je niet voor mogelijk hield. Die kans biedt Nudge.
Meedoen?
Het maakt niet uit wat je kunt of niet kunt, overal is behoefte aan. Het allersimpelst is om je bij Nudge aan te sluiten en het platform te steunen. Zet je stip op de kaart en vraag je vrienden om dat ook te doen.
Daarnaast kun je op rijdende treinen springen door je aan te sluiten bij één van de lopende acties. Ondersteun bijvoorbeeld een initiatief van één van de ruim honderd buurtburgemeesters. Of zet jouw ideeën op de Broedplaats van Nudge en reageer op die van anderen. Daarnaast heeft Nudge voortdurend meer handjes nodig. Nudgers die het team in Overveen met tijd, raad en daad kunnen bijstaan.

Over de schrijver