Samsom: Europa kost meer dan ooit beloofd

512Px Diederik Samsom Bij Het Verkiezingscongres Pvda
Foto: Wikimedia Commons

Diederik Samsom deed gisteravond een boekje open over zijn visie op Europoa. Tijdens een lezing om de 25ste sterfdag van PvdA-icoon Joop den Uyl te memoreren, vertelde hij dat het belangrijk is om het “echte verhaal” over Europa te vertellen. Volgens hem kost Europa meer geld “dan ooit was beloofd”, maar is een sterkere Europese Unie nodig voor de toekomst.
Samsom: “Ja, Europa gaat meer geld kosten dan ooit was beloofd. En ja, we gaan meer bevoegdheden met elkaar delen dan we comfortabel vinden. Omdat we voor onze kinderen dat Europa willen dat problemen oplost, in plaats van creëert.”
Volgens de PvdA-leider moeten nu belangrijke besluiten worden genomen zoals de vorming van een bankenunie: “Nu. Tenzij we bereid zijn onze kinderen uit te leggen dat we het project uit onze handen hebben laten vallen; dat ze onderdeel uitmaken van een Europa waar de geschiedenis werd geschreven. Daar pas ik voor. Ik wil dat onze kinderen opgroeien in een Europa waar de toekomst wordt gemaakt.”
Lees het hele artikel in de NRC

Over de schrijver

1 reactie op “Samsom: Europa kost meer dan ooit beloofd”

  1. Een mooi begin.
    Zijn er ook al politicie die toegeven dat de invoering van de euro een wel heel dure (hoeveel?) blunder was, die nu mede betaald wordt met bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking?

Reacties zijn uitgeschakeld.