Schaliegas splijt coalitie

Gisteren zei PvdA voorman Samsom voor het eerst luid en duidelijk dat zijn partij geen schaliegas wil. Premier en VVD leider Rutte reageerde korte tijd later dat het onderzoek naar schaliegasboringen gewoon doorgaat.

Het onderzoek moet de mogelijkheden voor winning in Nederland verkennen, maar Samsom nam alvast een voorschot op het onderzoek. Hij stelde dat tegen de tijd dat schaliegas gewonnen kan worden, we het niet meer nodig hebben. “Schaliegaswinning zou op z’n vroegst ergens in 2030, 40 plaats kunnen vinden. Tegen die tijd moeten wij een hoeveelheid duurzame energie hebben waardoor dat schaliegas overbodig is.”

Rutte ontkende na vragen van CDA-leider Buma dat er een probleem was in het kabinet. Hij wil de resultaten van het onderzoek gewoon afwachten. De resultaten worden in de zomer verwacht.

Schaliegas is omstreden omdat het een fossiele brandstof is met een hoge CO2 uitstoot. Ook zijn er grote twijfels over het economische rendement van de brandstof.

Bron: NOS

Over de schrijver

1 reactie op “Schaliegas splijt coalitie”

  1. Laat Rutte en consorten daar gaan wonen en dan kijken of ze van standpunt veranderen, zeker weten.
    Het is de ver van hun bed show.Ze hebben geen compassie met de mensen die daar wonen.
    Valt mij wel mee dat Samson nu eens verstandig uit de hoek komt.De regering is er om de mensen te helpen niet om ze in een ergere situatie te brengen.
    Te schandalig voor woorden eigenlijk, om ook nog een “rapport” af te wachten.
    Het kan alleen maar slechter worden met schaliegaswinning, die som kan zelfs een kind maken.

Reacties zijn uitgeschakeld.