Schaliegasbedrijf Caudrilla kreeg reprimande over laksheid bij boringen

Schaliegasboringen in de VS. Foto: wikimedia commons

De Britse krant The Guardian meldde gisteren dat Caudrilla van de vorige Britse minister van Energie een reprimande heeft gekregen over lakse praktijken van het bedrijf bij het boren naar schaliegas. Caudrilla is het bedrijf dat sinds kort ook in de Noordoostpolder de eerste onderzoekingen doet naar geschikte boorlocaties.
The Guardian wist door een beroep op de Freedom of Information Act de hand te leggen op een briefwisseling tussen Charles Hendry, de toenmalige minister van Energie, en het bedrijf. Caudrilla wordt er op aangesproken dat het schade aan een boorput, waardoor chemicaliën mogelijk in het grondwater zouden kunnen komen, niet rapporteerde. De schade aan de put was het gevolg van een aardbeving die veroorzaakt was door de boringen. Het incident toonde volgens de minister “zwakheden in de prestaties van Caudrilla als licentiehouder.”
Lees het hele artikel op The Guardian
 

Over de schrijver

3 reacties op “Schaliegasbedrijf Caudrilla kreeg reprimande over laksheid bij boringen”

  1. Ach, er zijn meer slimpies die het verstand op NUL hebben waar het duurzame energie betreft. Groenslinks is er zo eentje. Men wil elektrisch rijden. 8m2 op straat bezet houden. Sodemieter op met je Priuswagon en elektrische ruimtevreters.
    De trein rijdt al 100 jaar elektrisch, maar die mag je niet voor je koophut plempen. Dat vinden die salongroenen vervelend. Dit soort duurzame aktiviteiten zijn gevaarlijk. De vrachtwaggels rijden nog lang NIET elektrisch en dus niet duurzaam. De trein trekt moeiteloos vracht en gaat daarbij niet langs de weg liggen.
    http://nos.nl/embed/?id=e:485219&autoplay=1

  2. De echte reden dat mevrouw van Tongeren tegen schaliegas is dat zodra het uit de grond komt alle duurzame activiteiten in één klap weggevaagd worden. Zo stond het in de Volkskrant, maar daar horen we mevrouw van Tongeren niet over.

Reacties zijn uitgeschakeld.