Op culinaire reis door de Haagse Schilderswijk

Turkse baklava, Pão de queijo of een gevulde couscous met groenten? Je kan het allemaal proeven tijdens een culinaire reis door de Schilderswijk in Den Haag. Ondanks dat de wijk vaak negatief in het nieuws komt, heeft het stukje Den Haag óók veel te bieden, aldus de initiatiefnemer.

Coronaproof proeven

Een internationale wijk betekent óók een internationale keuken. En dat wil stichting BBIS graag aan iedereen laten proeven. Vanaf dit weekend organiseert de stichting op vrijdagen en zaterdagen een coronaproof ‘iLocal World Food Tour’. De tour begint bij Den Haag Holland Spoor en eindigt op de Haagse Markt.

Lokaal boodschappen doen

“De Schilderswijk is uniek, want in één wijk vind je het voedsel uit alle werelddelen”, vertelt initiatiefnemer Itai Cohn tegen De Telegraaf. Cohn verwacht dat de tours maatschappelijke impact hebben, maar ook economisch een zetje geven. Hij hoopt dat mensen na de tour meer lokaal boodschappen gaan doen.

Versnaperingen

Tijdens de tour stop je op verschillende plekken. Bij vier zaken kan je zelf kiezen of je een versnapering of drankje van 5 euro koopt bij de winkelier of horeca-ondernemer. De prijs voor de tour is 9,95 euro. Je kan de tour lopend of op de fiets doen.

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het ons weten in een reactie. Lees ook hoe deze initiatieven bijdragen aan lokaal eten.

Over de schrijver