Schoenen van pet-flessen en tv-schermen in de hetkanWel-avondwinkel

En SchoenenHeb je je ook wel eens afgevraagd waar je afval blijft, als je plastic flessen terugbrengt bij de supermarkt? Nou, voor een deel weet je dat nu: daar maken ze schoenen van. Het Britse schoenenmerk Beyond Skin maakt op basis van gerecyclede petflessendoppen en televisieschermen allerlei schoenen en laarzen die 100% niet leder zijn. Webwinkel En& verkoopt dit merk, maar andere ecoschoenen, op de hetkanWel-avondwinkel.
Benieuwd hoe schoenen van oude tv’s er uit zien? Kom op 12 juni naar Huis aan de Werf in Utrecht, dan kun je zelf zien dat hip en hergebruik heel goed samen gaan. Dat is ook precies de reden waarom Laura Straver schoenenwinkel En& begon: “Op de Nederlandse markt kon ik geen geen ecoschoenen vinden die ik zelf wilde dragen. Ik houd van hakken, van vrouwelijke schoenen. Bewust shoppen betekent nog niet dat ik wil afwijken van mijn eigen stijl. Ik denk dat steeds meer vrouwen zich daar in herkennen: duurzamer willen leven, maar mét behoud van comfort, luxe en trendyness.”
Lees ook:
Funshoppen voor bewuste consumenten op de hetkanWel-avondwinkel
Duurzame schoen heeft nog een lange weg te gaan
Vijf stappen die schoenen groener en eerlijker maken

Over de schrijver

5 gedachten over “Schoenen van pet-flessen en tv-schermen in de hetkanWel-avondwinkel”

  1. Mijn vriend heeft al jaren een trui gemaakt in spanje van gerecycled fibers zoals petflessen en het draagcomfort is prima. Hij heeft een gevoelige huid, last van contact allergie maar ondervind geen enkel huidprobleem met zijn favoriete trui! Dus ga zo door met het ontwikkelen van nog meer milieuvriendelijke toepassingen! : ))) wij zijn betrokken voor een gezonde en eerlijke wereld voor iedereen.

  2. @Ewald: het is ook geen advertorial, het nieuws is hier dat En& bereid is om mee te doen aan onze hetkanWel-avondwinkel, waarvoor bezoekers gratis toegang krijgen. Wij verdienen daar niet aan, het gaat ons er om om bewuste consumenten in contact te brengen met eerlijke en duurzame producten die je weinig in de winkels in het straatbeeld tegenkomt.

Reacties zijn gesloten.