Schrijf je nu in voor de ASN Bank Wereldprijs 2015

Asn Bank Wereldrpijs 2015
Ondernemende idealisten die geld en aandacht nodig hebben voor hun bedrijf of project kunnen zich vanaf 3 augustus inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2015. Er valt 40.000 euro te verdelen onder 5 prijswinnaars.

ASN Bank Wereldprijs is steuntje in de rug

De ASN Bank Wereldprijs 2015 is alweer de achtste editie van de befaamde prijs. De lijst met deelnemers van de afgelopen edities leest als een crême-de-la-crême van duurzaam Nederland. Veel projecten en bedrijven hebben dankzij de prijs groeispurt meegemaakt. “Het was een steuntje in de rug toen we het hard nodig hadden.” Zo omschrijft Fairphone mede-oprichter Peter van der Mark het winnen van de Wereldprijs in 2011. Ook Mariah Mansvelt Beck, winnaar in 2014, bevestigt dat de ASN Bank Wereldprijs een kick-start vormde voor haar bedrijf, Yoni: “De begeleiding was van grote waarde. We kregen toegang tot een netwerk van experts en konden vragen stellen over zaken als pr en financiën. Met de geldprijs konden we een website en webwinkel lanceren.”

Procedure nu sneller

De opzet van de Wereldprijs is dit jaar iets anders. Tussen 3 augustus en 15 september kunnen mensen zich inschrijven. Na de inschrijving komt er al snel een schifting en worden er per thema 10 projecten geselecteerd die doorgaan. Er zijn vijf thema’s: duurzame energie, natuur en milieu; eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding; kinderrechten en onderwijs; veiligheid en sociale cohesie; zorg & welzijn.

In totaal is er €40.000 aan prijzengeld beschikbaar. De winnaar van een thema krijgt een prijs van minimaal €5.000, maar kan nog meer verdienen in de Grande Finale op 19 november.

Zelf meedoen? Schrijf je hier in

Over de schrijver