Schrijven helpt je sneller aan werk

Foto: pedrosimoes7, flickr

De werkloosheid stijgt in ons land al vier maanden op rij. 455.000 mensen zoeken in ons land een nieuwe baan. Nieuw onderzoek leert dat deze mensen sneller een baan vinden als ze er over schrijven. Het klinkt gek, maar schrijven over je eigen werkeloosheid vergroot de kans op het vinden van werk. Het werkt zuiverend. Door te schrijven over je werkeloosheid kanaliseer je de emoties die je hierover hebt, waardoor je die niet afreageert op een toekomstige werkgever.

Dat blijkt uit onderzoek onder 63 mensen die recent hun baan waren verloren. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 54 jaar, met een gemiddelde loopbaan van 20 jaar bij hun vorige werkgever. Uit het experiment bleek dat 53% van de mensen die over hun werkeloosheid had geschreven een nieuwe baan had gevonden, terwijl bij de groep die dit niet had gedaan slechts 18% een nieuw dienstverband had gekregen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Spera, Buhrfeind en Pennebake en werd gepubliceerd in Academy of Management Journal.

Bronnen: Elsevier en De Standaard.biz

Lees ook:

Zo teken je een nieuwe laptop bij elkaar

7 tips voor een langer en bewuster leven

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020