Seepje haalt 12.000 euro op voor Nepal

Seepje vloeibaar, het nieuwste product van Seepje. Foto: Seepje
Seepje vloeibaar, het nieuwste product van Seepje. Foto: Seepje

Het Nederlandse bedrijf Seepje is een actie gestart om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal te steunen. In korte tijd haalde Seepje 12.000 euro op. De actie is nog aan de gang.

Seepje timmert flink aan de weg als fabrikant van natuurlijke wasmiddelen. Voor de wasmiddelen worden de schillen van de vrucht van de Sapindus Mukorossiboom gebruikt. Vrouwen in Nepal wassen hun kleren en zichzelf met de natuurlijke zeep die vrijkomt als de schillen in contact komen met water. De zeep is hypoallergeen en wast net zo schoon en fris als andere wasmiddelen.

Na het bericht van de aardbeving startte de sociale onderneming snel een actie om de mensen in Nepal te ondersteunen. Binnen anderhalve dag haalde het bedrijf al 10.000 euro op.

Maandag tweette het bedrijf dat ook de producent van de wasschillen getroffen is. Een deel van de faciliteiten is ingestort:

Het bedrijf heeft een donatiepagina geopend. Steun hier de actie van Seepje. Al meer den 450 mensen gingen je voor.

Onlangs interviewden wij Seepje over hun nieuwe product. Lees hier het interview op de site van Voor de Wereld van Morgen.

Waarom is Seepje nodig? Bekijk hier het grappige promofilmpje voor Seepje Vloeibaar:

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020