Sexy vegetariërs gaan voor klimaat en uit de kleren

Vegetarisch eten bestaat al lang niet meer uit droge maisburgers of smakeloze tofu. Nee, vegetarisch is lekker én hip. Om dat te onderstrepen organiseert Wakker Dier de verkiezing van de meest sexy vegetariër van het jaar. Want ook de vegetariër is al lang niet meer een geitenwollensok met baard (m/v).

De vier de je hier ziet, zijn allemaal genomineerd en maken volgens ons een goede kans (op de site vind je nog meer kandidaten). Hoewel de sexy vegetariërs hun looks mee hebben, komt niet alles hen aanwaaien. Vegetarisch eten vraagt om inspanning en bewuster leven. En dat lukt niet altijd.

Sommige genomineerden eten als dat zo uitkomt een enkele keer vis of (biologisch) vlees. Maar voor hun verkiezing maakt dat niet uit. Want “liever inconsequent goed, dan consequent fout”, aldus Wakker Dier.

Wakker Dier hoopt dat meer mensen dat in gaan zien. Niet alleen omdat het beter is voor dieren, maar ook omdat het milieu erbij gebaat is. Minder vlees eten, ook al is het maar voor één dag, maakt een groot verschil in de CO2 uitstoot die je veroorzaakt. Dit blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. 1 dag met z’n allen geen vlees eten heeft hetzelfde effect als:

  • 1 miljoen auto’s van de weg halen óf…
  • alle huizen van dubbel glas voorzien én alle gloeilampen vervangen door spaarlampen… óf
  • alle auto’s met een C/D energielabel vervangen door een auto met energielabel B

Kortom, minder vlees eten is een snelle manier om je leven groener te maken.

Sommige van de kandidaten nemen de verkiezing tot sexy vegetariër 2009 erg serieus. Lonneke bijvoorbeeld, zal in november naakt op de cover van Elle verschijnen, speciaal voor de verkiezing. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Want zeg nou zelf, wat is lekkerder dan vegetarisch eten? Ik zeg: een sexy vegetariër!

Over de schrijver

13 reacties op “Sexy vegetariërs gaan voor klimaat en uit de kleren”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020