Sharon Dijksma, maak van Nederland geen megastal!

Maak van Nederland geen megastal, Milieudefensie actie(Advertorial) Stuur jouw persoonlijke boodschap naar staatssecretaris Sharon Dijksma
Nederland telt op dit moment maar liefst 4 miljoen koeien, 12 miljoen varkens en 100 miljoen kippen. Zie je ze wel eens? Waarschijnlijk niet. De meeste dieren komen nooit buiten. Samen zorgen ze wel voor een enorme berg mest én vormen ze een bedreiging voor onze gezondheid.
Geen onbeperkte groei graag
Als staatssecretaris Sharon Dijksma dit najaar besluit om het melkquotum en de dierrechten af te schaffen kan het aantal dieren onbeperkt groeien. Boeren zijn al volop bezig met het bouwen van extra stallen.
We moeten nú iets doen
Als we nú niets doen komen er straks nog veel meer dieren bij. Dat betekent nóg meer dieren op elkaar gepakt in megastallen en nóg meer mest.

Maak van Nederland geen megastal. Foto: Milieudefensie
Maak van Nederland geen megastal. Foto: Milieudefensie
Doe mee en stuur een e-card met jouw persoonlijke boodschap naar staatssecretaris Sharon Dijksma! Vraag haar om de dierrechtenregeling te handhaven.
Lees meer op www.maakvannederlandgeenmegastal.nl.

Over de schrijver

11 reacties op “Sharon Dijksma, maak van Nederland geen megastal!”

 1. Pingback: Zelf chips maken van aardappelschillen - hetkanWel.nl

 2. Pingback: 10 opmerkelijke dingen die je met bananenschillen kunt doen - hetkanWel.nl

 3. Kennelijk is er een markt voor vlees, nog steeds en helaas. De lobby moet dus zijn mensen bewust maken minder of geen of alleen biologisch vlees te eten.

 4. Jammer dat maar een kant van het verhaal wordt getoond en boeren weer eens als halve criminelen worden weggezet. Door steeds strengere eisen (hetgeen op zich goed is) wordt het boeren een stuk duurder en ingewikkelder gemaakt. Tel daarbij op de toenemende kosten voor veevoer en onderhoud en men werkt voor niets of legt zelfs geld op de veehouderij toe. Natuurlijk willen we allemaal een duurzame maatschappij waar mens en dier goed kunnen leven maar we moeten ook reëel blijven. Schaalvergroting blijkt bittere noodzaak te zijn om het hoofd boven water te houden. Indien we echt willen dat er iets verbeterd moeten we een gezonde balans creëren en duurzaam ondernemen stimuleren. Laten we eerst eens beginnen door de afnemers van de zuivelproducten een reële prijs te laten betalen. Hierdoor staat begrotingsruimte om te investeren in de veehouderij op weg naar een duurzamere samenleving.
  Hierbij moeten we dan uiteraard niet gaan klagen dat alle zuivelproducten enorm in prijs zullen stijgen. Schaalvergroting is voor de consument in zoverre voordelig dat de prijzen juist zullen dalen in plaats van stijgen. Daarnaast is de keerzijde van de medaille dat grazend vee in de weide meer kans heeft op besmettelijke ziekten. Door kortzichtig (zogenaamd) milieuvriendelijk te denken zullen er wel weer meer uitbraken van de gekke koeienziekte, mond en klauwzeer en dergelijke voorkomen.
  Bij dit alles opgemerkt ben ik absoluut niet tegen enige regulering maar de keerzijde van de medaille moet ook aan bod komen. Laten we de omslag langzaamaan maken en de veehouderij niet het mes op de keel zetten. Dit om uiteindelijk draagvlak te genereren om veranderingen daadwerkelijk door te voeren waarbij men zelf voordeel heeft i.p.v. marginale veranderingen door te voeren om aan de strengere regels te voldoen. Hoe we het ook wenden of keren, uiteindelijk moet het betaalbaar blijven.

 5. Koeien horen in de wei en varkens en kippen en geiten hebben ook recht op een dierwaardig leven. Dierenwelzijn begint in Nederland en boeren die dit niet willen moeten maar emigreren naar landen waar wel ruimte is. Het moet afgelopen zijn met het gesol met dieren, levend of dood!!!

 6. Kleinschaligheid is de oplossing! Groei heeft zijn beperkingen. Dat zien we tegenwoordig overal.
  En nu we er toch zijn. Waarom in hemelsnaam een voorstel van Monsanto goedkeuren.
  PvdA, goed bezig hoor!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020