Shoppers in Amsterdam uit hun schoenen geblazen

Bron: Rank a Brand

Nietsvermoedende shoppers in het centrum van Amsterdam werden zaterdag met grote bladblazers uit hun schoenen geblazen. Met de vraag “Hoe stevig sta jij in je schoenen?” wil Rank a Brand consumenten bewust maken van misstanden bij de productie van schoenen. Rank a Brand maakt het bewust kiezen van duurzame merken vanaf vandaag heel makkelijk met de introductie van een nieuwe mobiele app. Op deze gratis te downloaden app via de website voor Mobiel zijn populaire merken in de sectoren kleding, elektronica, travel, telecom, websites, media, supermarkten en eten & drinken te checken op duurzaamheid.
Straatactie
Gekleed in weer- en windbestendige zuidwesters, bestormde de Rank a Brand ‘modepolitie’ het winkelend publiek. Die werden met bladblazers uit hun schoenen geblazen en uitgenodigd mee te doen aan de actie. Op smartphones en tablets demonstreerden ze aan geïnteresseerden hoe je je favoriete merk checkt op de website en app van Rank a Brand. Ondertussen doken de dapperste shoppers in allerlei mooie outfits de photobooth in voor een stormachtige achtergrond. Een aantal foto’s staan al op Facebook en verspreiden zich snel.
Duurzaamheid belangrijk voor jongeren
Recent onderzoek onder een representatieve steekproef door Rank a Brand wijst uit dat een ruime meerderheid van de Nederlandse jongeren wil weten hoe het zit met arbeidsomstandigheden en effecten op het milieu bij de productie van hun favoriete merken. Ze worden op hun wenken bediend door Rank a Brand, die honderden populaire merken op deze thema’s onderzoekt.
Actie deelneemster Evelien Veldboom vertelt: “Ik koop graag mooie kleren en hippe gadgets. Daar wil ik zonder schuldgevoel van kunnen genieten. Als een merk echter niet duidelijk is over de omstandigheden waarin het product wordt gemaakt, kan ik geen verantwoorde keus maken. Zelf was ik al veel bezig met duurzaamheid en ik vind het ontzettend gaaf om mee te hebben gewerkt aan deze actie.”
Lees ook:
Ook chocolade van Max Havelaar heeft een bittere bijsmaak
PUMA meest dure schoenenmerk
De 9 duurzaamste schoenenmerken

Over de schrijver