Site wil ethische tegenhanger van Amazon worden

EthicalToen twee universiteitsvrienden constateerden dat webwinkel Amazon weinig moeite deed om groene, ecologische producten te promoten besloten ze zelf aan de slag te gaan met dit gat in de markt.
Jaison Dainter (27 jaar) en Liam Patterson (24 jaar) besloten om online winkel op richten met een soort van ‘boerenmarkt-gevoel’: een community waar allerlei aanbieders en kopers met elkaar in gesprek kunnen komen en kunnen onderhandelen over de prijs. Het resultaat is de site “ethical community“.

 
Op dit moment hebben beide ondernemers al meer dan 1200 handelaars verzameld die gezamenlijk maar liefst 8500 producten verkopen. De oprichters ontvangen 10% commissie van elk verkocht product. Ook hebben ze van investeerders al meer dan €250.000 ontvangen om hun bedrijf verder uit bouwen.
Jaison en Liam houden overigens scherp in de gaten welke aanbieders toegang krijgen tot de community en welke producten worden aangeboden. Het feit dat een product bijvoorbeeld handgemaakt of lokaal geproduceerd is, is op zichzelf niet genoeg. Want het kan ook gemaakt zijn door kinderhandjes of met gebruik van giftige chemicaliën.