Slagers vinden vega hamburger lekkerder

Foto: pointnshoot (Flickr)

Bij een hamburgersmaaktest kozen 20 slagers unaniem voor de hamburger die deels plantaardig was. De vleesvervangende Meatless gemaakt van tarwemeel deed blijkbaar niks af aan de knapperige malsheid van de hamburger. De slagers deden mee aan een brainstorm georganiseerd door MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) om plantaardig vlees beter op de markt te zetten.

De vleesvervangende eiwitproducten worden steeds beter en zijn nauwelijks meer van echt vlees te onderscheiden. Vandaar dat de eerste Vegetarische slager van Nederland goed boert sinds de opening vorig jaar. De vegetarische gehaktballen, spekjes en curry met lamsvlees zijn populair. Kennis en newerkorganisatie MVO Nederland wil samen met het Ministerie van infrastructuur en milieu dit soort duurzame alternatieven voor vlees stimuleren. MVO Nederland: ‘Als gevolg van de maatschappelijke discussie over de huidige productiewijze van vlees groeit de markt voor vleesvariaties.’

Steeds meer slagerijspeciaalzaken experimenteren al met de plantaardige vleesproducten van Meatless of de Vegetarische slager. Eigenaar Jos Hugense van Meatless: ‘Het blijkt in de markt dat die vleesvervangers die het meeste lijken op vlees toch het meest succesvol zijn. Het is moeilijk om mensen van hun eetgewoonten af te brengen. Daarom werken we met mixproducten.’ Vooral lupinebonen blijken de perfecte bite te hebben om de vleessensatie te evenaren. Maar ook rijst en tarwe worden als basis gebruikt. De Meatless hamburger is binnenkort te koop bij PLUS retail. Bij de Vegetarische Slager kan je als particulier ook online je vegetarische bitterballen bestellen.

Bron: MVO Nederland

Lees ook:

 

Over de schrijver

5 reacties op “Slagers vinden vega hamburger lekkerder”

  1. uit de originele bron:

    quote
    "De zogenaamde Meatless hamburger die als nummer 1 uit de smaaktest van MVO Nederland kwam, is samengesteld uit 78% puur rundvlees en 22% plantaardig materiaal"

    Dit is dus geen vega burger maar een gewone hamburger met wat toevoegingen ……… heeft met een vega burger niets te maken ….. dat is waarschijnlijk ook de reden dat de slagers het zo lekker vinden 😉

  2. In Meatless zit rijst, afkomstig uit Verweggistan. Laat rijst in Verweggistan, daar moeten mensen ook eten. Gewoon een koloniaal produkt.

  3. Ben erg benieuwd naar de Meatless hamburger. Ga er zeker een stukje voor omrijden naar de Plus. Helemaal nu AH zijn biologische assortiment lijkt te verkleinen. Go Plus!

Reacties zijn uitgeschakeld.