Slapen in gerecyclede buizen: Dit nieuwe hotel is simpel, maar elegant

Slapen In Gerecyclede Buizen. Foto: Inhabitat
Slapen In Gerecyclede Buizen. Foto: Inhabitat

In een nieuw hotel in Mexico kun je nu slapen in gerecyclede betonnen buizen.  Voor een klein bedragje kun je met z’n tweeën genieten van het prachtige uitzicht van de Sierra del Tepozteco net buiten Cuernavaca. Per nacht dat je hier logeert, betaal je nog geen 25 euro.

Het hotel bestaat uit 20 van dit soort buiskamertjes. De buizen zijn 2.44 meter hoog, en 3.5 meter lang, en er zit een queensize bed in. Zoals je op de foto kan zien is natuurlijk niet genoeg ruimte voor een eigen badkamer, daarom zijn er voor de gasten 2 badhuizen beschikbaar.

Het ontwerp is van t3arc, die al eerder een soortgelijk hotel bouwden. Architect Andreas Strauss was  verantwoordelijk voor het Desparkhotel die ook van dit soort buizen gemaakt is. Dit soort hotels kunnen snel en goedkoop gebouwd worden, en zien er daarnaast ook nog goed uit. Het hotel in Mexico was in 3 maanden volledig afgebouwd, inclusief badhuizen.

Simpel, maar toch alles wat je nodig hebt. Vooral voor rondtrekkende backpackers, natuurliefhebbers of mensen met een klein budget(combinaties mogelijk) zouden dit soort hotels een uitkomst zijn.

Bekijk hier de website van Tubohotel.

Bron:Inhabitat

Lees ook
Hilarisch: per ongeluk het eco-vriendelijkste hotel ter wereld
[adrotate group=”2″]
Man bouwt minihuisjes voor daklozen met afval