Slavenarbeid houdt jouw salade goedkoop

De voedselindustrie misleidt ons op verschillende fronten. Salades bijvoorbeeld bevatten chloor en bestaan uit groenten die door migranten geplukt worden die leven als slaven. Bekijk de reportage van Channel 4 News over de uitbuiting van migranten die in de Spaanse landbouw werken.

Voorverpakte salades worden vaak in chloorwater gewassen. Dat toont onderzoeksjournalist Joanna Blytham aan in haar boek Swallow this. Channel 4 News heeft nu onthuld dat de groenten voor salades in de supermarkt worden geplukt door migranten in Spanje die worden behandeld als slaven.

In een reactie zeggen de supermarkten Tesco, Marks and Spencer, Waitrose, Sainsbury’s en Asda dat ze zich houden aan het Global Ethical Trading Initiative. De arbeiders zeggen dat ze worden blootgesteld aan pesticiden en worden uitgebuit door malafide uitzendbureaus. Ze krijgen heel weinig betaald (veel minder dan in hun contract staat) en maken zeer lange werkdagen. Wie bezwaar maakt wordt zonder pardon ontslagen.

De voedselindustrie misleidt ons op verschillende fronten. We denken dat ons voedsel steeds gezonder en natuurlijker wordt, maar de waarheid is een stuk minder rooskleurig. De Britse culinair journaliste Joanna Blythman ging undercover in de voedselindustrie en wist niet wat ze zag. Een schokkende reportage uit The Guardian in 360 Magazine.

Het hele verhaal lezen? Koop 360, neem een abonnement of ga naar Blendle(€).

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Maak een beter mens van jezelf

Amerikaanse suikerindustrie bepaalt beleid overheid

De werkelijke prijs van vuurwapens

Over de schrijver

1 gedachte over “Slavenarbeid houdt jouw salade goedkoop”

  1. Pingback: Slavenarbeid houdt jouw salade goedkoop | Soef

Reacties zijn gesloten.