Slechts een vuilniszak met afval… per jaar

Ze worden al ‘meneer en mevrouw Groen’ genoemd: Richard and Rachelle Strauss in Engeland produceerden het afgelopen jaar slechts 1 kilo vuilnis.
“We hebben zorgvuldig alles herbruikt, recycled of laten composteren. We gingen zoveel mogelijk naar boerderij-winkels en brachten altijd onze eigen tassen of dozen mee zodat we geen verpakking nodig hadden. We maakten ons eigen brood en kochten vlees van een verantwoorde slager. Onze dochter Verona deed ook mee. Ze is dol op chips dus bewaarden we alle chips-zakjes en die hebben we naar de Filipijnen gestuurd waar ze er pennebakjes van hebben gemaakt. Het enige wat we uiteindelijk moesten weggooien waren scheermesjes, gebruikte pennen en kapot speelgoed”.
De familie denkt dat ze voor het nieuwe jaar niet meer vuilnis kunnen besparen. Ze willen zich daarom nu gaan richten op voorlichting aan andere families over hoe die op afval kunnen besparen.

29 reacties op “Slechts een vuilniszak met afval… per jaar”

  1. Mischien moeten we allemaal maar een Boeddhistisch klooster in gaan. Dat word dan 1 zak per 10 jaar ofzo. Ik zou het in iedergeval niet erg vinden. Rust… (geschreven door een 19 jarige :P)

  2. In 2004 werd bij de Nederlandse huishoudens 9,1 miljoen ton afval opgehaald; dat is 561 kilo per inwoner. De hoeveelheid is sinds pakweg 1994 (na een lange periode van gelijkblijvende produktie) ieder jaar gestegen. En dan is er nog het afval dat niet opgehaald wordt, maar langs de weg of in de sloot beland. Het is mooi dat er mensen zijn die er een sport van maken om de hoeveelheid afval te verminderen. Recyclen is mooi, maar beter is het om gewoon minder zut in de afvalbak te gooien en gericht te zoeken naar produkten zie op een minder belastende wijze zijn verpakt (zoals de hagelslag met het kartonnen tuitjes ipv metaal). Als de overheid niet eist, dan begint het met de consument. Bedrijven willen vaal wel, maar denken aan de clientele , zoals de marktkoopvrouw zegt over de klant die naar de buren loopt, omdat daar wel een plastic zakje verstrekt wordt.

  3. Het is niet mijn bedoeling om hun prestatie omlaag te halen, maar ze kunnen nog minder afval produceren ondanks wat zij denken: scheren met een scheerapparaat ipv met mesjes.

  4. Plastic zakjes naar de Filipijnen sturen, om er daar pennenbakjes van te laten maken die vervolgens weer terugkomen. Lijkt me een typisch voorbeeld van je doel voorbijschieten. Wat kost het aan energie om die zakjes naar het andere eind van de wereld te sturen? Per luchtpost? Waarschijnlijk is het milieuvriendelijker ze in de achtertuin te verbranden…

Reacties zijn uitgeschakeld.