Slechts een vuilniszak met afval… per jaar

Ze worden al ‘meneer en mevrouw Groen’ genoemd: Richard and Rachelle Strauss in Engeland produceerden het afgelopen jaar slechts 1 kilo vuilnis.
“We hebben zorgvuldig alles herbruikt, recycled of laten composteren. We gingen zoveel mogelijk naar boerderij-winkels en brachten altijd onze eigen tassen of dozen mee zodat we geen verpakking nodig hadden. We maakten ons eigen brood en kochten vlees van een verantwoorde slager. Onze dochter Verona deed ook mee. Ze is dol op chips dus bewaarden we alle chips-zakjes en die hebben we naar de Filipijnen gestuurd waar ze er pennebakjes van hebben gemaakt. Het enige wat we uiteindelijk moesten weggooien waren scheermesjes, gebruikte pennen en kapot speelgoed”.
De familie denkt dat ze voor het nieuwe jaar niet meer vuilnis kunnen besparen. Ze willen zich daarom nu gaan richten op voorlichting aan andere families over hoe die op afval kunnen besparen.

29 reacties op “Slechts een vuilniszak met afval… per jaar”

 1. wow echt heel goed! petje af (of moet die ook gerecycled worden). Maar ik ben benieuwd hoe de dames het doen met de maandelijkse ongenoegen. Dat is ook afval en mag uiteraard niet door het toilet… en recyclen lijkt me niet zo relaxt. Of ben ik nu een echte pietlut. Of zouden ze zoals vroeger katoenen opvangdoeken gebruiken?

 2. Wij verkopen groente op de markt en het verbaast ons telkens weer hoeveel mensen een plastic tasje om spullen willen hebben die meestal al in plastic zitten . De spullen gaan dan met plastic tasje en al in een grotere plastic tas . Als we zeggen dat een tasje soms niet nodig hoeft te zijn gaan ze wel naar een andere groenteboer.wie weet hoe dit opgelost kan worden . Bovendien wordt plastic tasjes steeds duurder weggegooid geld ook nog eens.

 3. Wij zetten de grijze bak hoogstens 1x per 5 weken buiten, vaker is niet meer nodig sinds het plastic afval apart weggegooid wordt. Onze afvalzakken gaan het snelste vol met de blikken kattenvoer, die vullen het snelste. Voor de rest scheiden we papier/ karton, plastic, GFT (achter in de tuin op composthoop) en glas. Onze katten doen hun behoefte in de tuin, niet in de kattenbak, dus ook dat scheelt. Maar 1 afvalzak per jaar?? Nee, dat halen we nooit en eerlijk gezegd heb ik het er ook niet voor over om daarvoor zoveel moeite te doen.

  1. metaal zoals blik en aluminium breng ik altijd naar de plaatselijke schroothandel, dit doe ik al 20 jaar en je krijgt er best wel een paar euro voor

   1. metalen zijn heel makkelijk te recyclen, vooral aluminium is dit heel duurzaam omdat het maar 5% aan energie kost om te recyclen in vergelijking met het uit erts te halen( bespaart ook nog hele lappen regenwoud, Suriname-bauxiet)

 4. 1 zak per jaar dat weet ik niet. Maar als je je afval goed scheid kom ik al een heel eind zelfs zover dat wij met zn 3en nog maar een halve grijzebak per 2weken hebben. Plastic, kranten, glas, etenresten alles word gescheiden en dat scheelt een hoop. Ook overgebleven etenrestjes invriezen is goed voor het milieu. Alleen kan dat nog niet met alle het voedsel maar ik kom een heel eind.
  Tip koop je groente in de supermarkt bv tomaat of bloemkooltje neem geen zakje thuis haal je het er toch weer uit, of doe alles in 1 zakje. (Met bv sperziebonen kan het natuurlijk niet.

  1. Het is dan beter voor het milieu maar erg vervelend voor kassa medewerkers om alles in en uit die ene zak van meneer of mevrouw te halen, wanneer het druk is krijg je nog veel boze blikken toegeworpen ook.

 5. Biologische producten zitten meestal verpakt in natuurlijke, biologisch-afbreekbare of recyclebare verpakkingen… Dus weer een goede rede om te kiezen voor het Goede van de Natuur i.p.v. niet duurzame producten!

 6. we hebben met ons gezin ook een poging gedaan. T*-ware bakjes enzo, maar de meeste winkels weigerden omdat ze dan telkens de weegmachine op nul moesten zetten met t bakje erop. Ze vonden t onzin. Maar sinds er plastic apart wordt ingezameld zie je wel dat de grote grijze vuilniszakken en/of containers leegblijven, en hoeveel plastic verpakkingsmateriaal er is! Die dien je in zakken op te sparen, geen frisse bezigheid, want er zitten ook etensresten aan vaak…dus dat werd een extra vuilnisemmer erbij… 🙁 Goed voorbeeld is het wel!

  1. ik wilde dat ik kon besparen op vulniszakken maar dat kan k niet , ik heb de kranten nodig voor snipperen voor de poezenbakken en aangezien ik niet zou weten hoe ik de bakken moet verschonen wie weet raad…… ik heb 8 poezen en vier bakken en ze doen het alleen maar op kranten nergens anders op.

    1. ja en die arme beesten gaan het asiel in en kosten andere mensen weer geld,
     voor iemand die zichzelf recycle noemt had ik toch gedacht dat je over dat soort dingen zou nadenken.

     tevens zal dat niet t gewenste antwoord zijn geweest wat thirza wilde..,

Reacties zijn uitgeschakeld.