Slim achterlicht maakt het fietsendieven lastig

Foto: Kickstarter
Foto: Kickstarter

Studenten van Hogeschool Windesheim hebben een slim achterlicht ontwikkeld met een ingebouwd alarmsysteem, 140 programmeerbare ledlampjes en bluetooth. Het achterlicht kan vanaf de mobiele telefoon teksten projecteren en dient tevens als remlicht. Daarnaast slaat het achterlicht alarm als iemand je fiets probeert te stelen. Wel zo handig natuurlijk.

De studenten hebben het achterlicht de naam 8Rlicht gegeven. Het bewakingssysteem in 8Rlicht werkt met een bewegingssensor die afgaat wanneer de fiets verplaatst wordt. Het achterlicht gaat dan knipperen en er gaat een luid alarm af. Niet zo handig natuurlijk wanneer je fiets alleen even verplaatst moet worden om ruimte te maken. Er wordt dan ook gewerkt aan een stille versie die via bluetooth een melding stuurt naar de stallingsbeheerder. Het alarm kan uitgeschakeld worden door een unieke code onderaan de lamp in te voeren.

Een hele leuke functie van het achterlicht is dat je via je telefoon makkelijk je fiets kan vinden in een grote fietsenstalling. Je kan namelijk op afstand je achterlicht laten knipperen, zodat je precies ziet waar hij nou ook alweer stond.

Daarnaast kan je een mobiele telefoon koppelen aan het achterlicht via bluetooth. Je kunt dan teksten projecteren. Op deze manier zou je degene achter je bijvoorbeeld kunnen vertellen waar je naar toe gaat, of wat je gegeten hebt gisteravond. Informatie dus waar de fietser achter je dan rekening mee kan houden. Verder wordt er nog gesproken over een fitnessfunctie voor het achterlicht. Mogelijk kan je dus ook je hartslag en het aantal calorieën dat je al verbrand hebt melden aan je achterbuurman.

Om het product op de markt te brengen zijn de studenten een kickstarter-campagne begonnen om 200.000 euro binnen te halen. Of ze dit gaat lukken is maar zeer de vraag, op dit moment hebben ze nog maar 6.000 euro opgehaald. Bekijk hier de kickstarter-campagne.

Bron: Tweakers

Lees ook
Stadsfiets Denny wint prijzen met meest briljante fietsslot ooit
[adrotate group=”2″]
Omdenken: rechte fietsband maakt een band verwisselen supersimpel

1 gedachte over “Slim achterlicht maakt het fietsendieven lastig”

  1. Pingback: Fietsbidon tovert condens om tot water terwijl je fietst - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.