Eind 2013 hebben half miljoen huishoudens een slimme meter

5729944717 B6154C6458
Foto: Digitpedia, Flickr

Steeds meer Nederlanders hebben een ‘slimme energiemeter’ in huis. De verwachting is dat aan het einde van dit jaar een half miljoen huishoudens zo’n apparaat in hun huis hebben. Dat staat in een rapport dat minister Henk Kamp vandaag naar de Tweede Kamer stuurt, meldt RTL Nieuws.

De meters worden sinds januari 2012 door netbeheerders geplaatst bij nieuwbouw, renovatie en op verzoek van mensen zelf. De eerste helft van vorig jaar werden er op 120.000 adressen meters geïnstalleerd. De plaatsing is onderdeel van een proef. Als de proef slaagt, worden in veel meer huishoudens de slimme meter geplaatst.
“Dankzij de slimme meter krijgen mensen inzicht in wat ze verbruiken. Daardoor kunnen mensen makkelijker energie besparen en daarmee hun energierekening verlagen. Een goede zaak voor zowel de consument als het milieu”, zegt minister Kamp.
De EU wil dat in 2020 80 procent van alle huishoudens een slimme meter heeft.
Lees het hele artikel op RTL Nieuws
Dossier Energiebesparing: geld verdienen, CO2 besparen
De 9 grootste mythes over zonne-energie
De beste aanbieders van groene stroom

Over de schrijver

4 gedachten over “Eind 2013 hebben half miljoen huishoudens een slimme meter”

  1. Tsja en dan het verbruik…heb ook zo een kreng sedeert oktober 2012 en raad eens wat…gasverbruik is met 30% gestegen…oude meter terug? Nee doet beheerder niet…controleren? ja voor Euri 400,-

  2. slimme meters, het slimme is dat er variabele tarief zullen worden geintroduceerd. En dat is goed nieuws voor de consument zeker 😉 neej.
    Er zit in die meters ook een mobiele telefoon zender verwerkt die dus 24/7 aan staat. Sorry maar als er nog mensen zijn die niet weten dat microgolven echt niet oke zijn voor de mens en dier dan geef ik het op.
    Zelfs de EU gezondheidsraad heeft zich zorgelijk uitgesproken over microgolven.

  3. als je zonnepanelen hebt, laat je oude farris meter niet van je afpakken, deze geeft de meest eerlijke saldering.
    Zonder de bemoeienis van de net beheerder. Je bent niet verplicht tot het toestaan van een slimme meter

Reacties zijn gesloten.