Ga op slow travel vakantie met Byway

Een slow travel vakantie boek je via het reisbureau Byway. Je maakt geen gebruik van het vliegtuig, maar reist met de trein, bus, boot of fiets. In plaats van zo snel mogelijk bij je bestemming aan te komen via de highway, ontdek je je omgeving via de byway. Het principe wat bij Byway dan ook central staat is: “Explore by travelling through, not flying over.”

Wat is slow travel?

Slow travel betekent letterlijk vertaald ‘langzaam reizen’. Er staan drie onderdelen centraal bij slow travel; je reisbestemming, reiservaring en klimaatoverwegingen. Dit betekent dat het reizen dus niet alleen een manier is om je bestemming te bereiken, maar het onderdeel is van je ervaring. Vanuit klimaatoverwegingen kun je ervoor kiezen aangezien je op deze manier een kleinere CO2-voetafdruk hebt. In 2013 zorgde het wereldwijde toerisme voor 8% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Het transport is verantwoordelijk voor 50-97.5% hiervan. Byway laat zien dat je voor een reis van Londen naar Edinburgh vijf keer de trein heen en terug kan nemen en dan alsnog een kleinere CO2-voetafdruk hebt in vergelijking tot een vliegreis.

Slow Travel

Ga op reis in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of Italië

Momenteel biedt Byway reizen aan in verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Je kunt bijvoorbeeld naar Yorkshire, Corsica of Sicilië. Voor veel plekken heb je meerdere opties die al klaarstaan, voor bijvoorbeeld 4, 7 of 14 dagen. Wil je naar Yorkshire? Met de trein kom je aan in York. Na een nachtje in York neem je de trein naar Malton voor een korte stop. Vervolgens neem je de bus naar Whitby om daar twee nachten te verblijven. Na een busrit naar Scarborough als tussenstop is het daarna weer tijd om de trein te pakken terug naar York. De reizen kun je personaliseren en je kunt zelfs je eigen reis samenstellen met de ‘holiday building tool’.

Slow Travel

Slow travel zonder stress

Ik denk dat het voor iedereen stressvol is, wanneer je je moet haasten om je trein of overstap te halen. Daar gaat je reisschema. Had je alles zo goed gepland zodat alles perfect op elkaar aansluit, mis je je trein of overstap… Het voordeel van Byway is dat je dit niet allemaal zelf hoeft te regelen. Ze maken een reisschema met alle benodigde informatie zoals leuke activiteiten per plek die goed bij je passen. Tips met de lekkerste eetgelegenheden. En als je hulp nodig hebt tijdens je vakantie of een spontane omweg wilt maken, kun je het team benaderen via de Whatsapp groep. Zou je gaan kanoën op het meer maar regent het pijpenstelen? Dan helpt het team van Byway met het zoeken van een vervangende leuke activiteit.

Ben jij al eens op een slow travel vakantie geweest? Of lijkt het jou wel wat? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Over de schrijver

1 gedachte over “Ga op slow travel vakantie met Byway”

Reacties zijn gesloten.