De dames van LENA – The Fashion Library hebben een iets nieuws bedacht: Slow Working Spaces. Op deze frisse werkplek kunnen jonge mensen met een burn-out op adem komen terwijl ze de wereld een stukje mooier maken. We vroegen een van de initiatiefneemsters Elisa Jansen naar dit inspirerende initiatief.
Een tijdje geleden spraken we je over LENA – The Fashion Library. Hoe gaat het nu?
Heel erg goed! Het aantal abonnees blijft groeien en samen met hun pionieren we verder om te zien wat wel en niet werkt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen erg druk zijn en het lastig is om vaak langs te komen. Vooral als je aan de andere kant van de stad woont. We zijn nu bezig om onze collectie online te zetten zodat er online reserveringen geplaatst kunnen worden en deze bij LENA swappoints in de buurt gewisseld kunnen worden.
Jullie introduceren binnenkort Slow Woking Spaces. Wil je daar iets meer over vertellen?
Zeker! Slow Working Spaces is een dagbesteding voor jong volwassenen met een burn-out. Wij zien een heel grote groep mensen om ons heen die in schrikbarend hoge aantallen achteruit gaat door een burn-out. Een burn-out in de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar komt 12 procent (!) vaker voor dan in andere leeftijdscategorieën en overige risicogroepen. Vaak betreffen het starters en wordt er in de maatschappij laconiek op gereageerd. Je bent tenslotte pas net begonnen met werken.
Het is ons doel om deelnemers een inspirerende plek te bieden tijdens hun herstelperiode. Naast ongedwongen bezig zijn, bevatten de activiteiten ook een stukje vakmanschap en duurzaamheid.
Hoe zou je Slow Working omschrijven?
Slow Working is werken met aandacht voor het hier en nu. Onthaasten. Je eigen tempo bepalen. Een rustige en inspirerende omgeving om even lekker bezig te zijn. Om nieuwe dingen te leren en mensen te ontmoeten, als je dat wilt. Of om gewoon even helemaal nergens aan te hoeven denken. Dat is wat het Slow Working project van LENA te bieden heeft.
Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor Slow Working Spaces?
We zijn al een tijd aan het onderzoeken hoe we ook onze sociale impact kunnen vergroten. Het idee is ontstaan door een 30-jarige jongedame die ons een mailtje had gestuurd dat ze het concept zo tof vond en graag op vrijwillige basis wilde komen helpen. Ze kwam een aantal middagen langs en toen leerden we dat ze met een burn-out thuis zat.
Wij (oprichters van LENA) zijn allemaal rond de dertig en zien zoveel mensen om ons heen met soortgelijke problemen en voelen veel affiniteit met dit probleem. Het is zo herkenbaar en echt een groot maatschappelijk probleem.
Nu was het zo dat deze jongedame heel erg veel heeft gehad aan haar middagen bij ons. Het heeft haar echt geholpen bij haar herstel. Toch even het huis uit en in een positieve omgeving bezig zijn met dingen waarbij je je verstand op nul kan zetten.
Wat is de missie van Slow Working?
Wij willen het taboe doorbreken door deze dagbesteding binnen LENA op te zetten en dit maatschappelijke probleem onder de aandacht te brengen.
Kan iedereen een Slow Working plek oprichten?
We zijn onlangs met een pilot gestart maar ons doel is zeker om in de toekomst ook andere bedrijven te helpen om Slow Working Spaces in hun bedrijfsvoering te integreren.
Wat vergat ik te vragen maar wil je wel graag vertellen?
Dat we nog altijd superblij zijn met alle positieve reacties om ons heen, abonnees en partijen die met ons willen samenwerken. Wij geloven echt dat je samen een verschil kan maken!
Wil je meer weten over LENA – The Fashion Library en Slow Working Spaces? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina, of lees hier een eerder artikel over LENA.
Ben of ken jij iemand die ook bijzonder (en groen) werkt? Dan kan je ons een mailtje sturen op redactie@hetkanwel.nl. Als je in het onderwerp ‘wonderlijk werken’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!
Alle prachtige afbeeldingen zijn van LENA – The Fashion Library
LENA’s Slow Working Spaces
- Geplaatst door De Kleine Toekomst
- 27 mei 2016
- hetkanWel
Over de schrijver
De Kleine Toekomst
De Kleine Toekomst oftewel Gerda heeft beeldende kunst gestudeerd. Ze schreef tot 2017 regelmatig voor hetkanWEL over mensen en initiatieven, die de wereld een stukje beter en mooier maken. Tegenwoordig schrijft ze over hedendaagse kunst voor landelijke tijdschriften en websites en werkt ze aan een boek voor jonge makers.
Ga naar alle blogs van deze auteur De Kleine Toekomst
De Kleine Toekomst oftewel Gerda heeft beeldende kunst gestudeerd. Ze schreef tot 2017 regelmatig voor hetkanWEL over mensen en initiatieven, die de wereld een stukje beter en mooier maken. Tegenwoordig schrijft ze over hedendaagse kunst voor landelijke tijdschriften en websites en werkt ze aan een boek voor jonge makers.
Ga naar alle blogs van deze auteur
1 gedachte over “LENA’s Slow Working Spaces”
is het mogelijk om on- line kleding te bestellen uit dit project?
dank
Reacties zijn gesloten.