Smartphone voorkomt dat je wordt overreden

Bron: General Motors

Nog niet zo lang geleden waren we dolblij als een hotel een internetverbinding aanbood, ook al moest je er extra voor betalen. Maar tegenwoordig vinden we overal internetten al zo normaal, dat we gratis wi-fi verwachten.
Volgens onderzoekers van General Motors vinden we wi-fi in auto’s over 5 jaar ook heel normaal. Zij ontwikkelen daarom op dit moment een technologie die gebruikt maakt van wi-fi om automobilisten een signaal te geven wanneer voetgangers, fietsers, wegwerkers of andere kwetsbare weggebruikers in de buurt zijn.
De onderzoekers baseren hun technologie op een speciale wi-fi verbinding: Wifi Direct, waarmee smartphones en andere gadgets kunnen ‘communiceren’ met auto’s. Wifi Direct heeft een bereik van ruim 180 meter, bijna twee voetbalvelden. En de verbinding komt in een seconde tot stand, in tegenstelling tot de reguliere wi-fi waarbij dit 8 seconden duurt.
General Motors hoopt met deze techniek bij te dragen aan het terugbrengen van het aantal jaarlijke verkeersongelukken met dodelijke afloop voor voetgangers (4280) en fietsers (618) in de Verenigde Staten.
Bron: Wired.com
Lees ook:
Wi-fi ruilen voor hondenpoep
5 redenen waarom de Spelen in Londen de groenste ooit zijn
14 opmerkelijke producten van bamboe

Over de schrijver