Duurzame smartphonehoesjes van bijzondere materialen

Als je een nieuwe (of refurbished) telefoon koopt, is het handig om er meteen een goed smartphonehoesje bij aan te schaffen. We hebben namelijk allemaal wel de ervaring dat op een onbewaakt ogenblik je telefoon uit je hand glipt en je scherm of achterkant uit elkaar spat. Maar loop je een winkel in, dan vind je honderden plastic hoesjes. Alleen wil je die natuurlijk niet. Gelukkig zijn er ook duurzame smartphonehoesjes. We zetten ze voor je op een rij.

Duurzame smartphonehoesjes?

Het duurzaamste smartphonehoesje is natuurlijk een hoesje van duurzame materialen, dat lang mee gaat. Je kunt kiezen voor verschillende materialen en er zijn verschillende winkels, waar je deze kan kopen. Bijvoorbeeld een hoesje van Smartphonehoesjes.nl.

Biologisch afbreekbare telefoonhoesjes

Ieder jaar worden er miljarden smartphonehoesjes van plastic geproduceerd. Dat zorgt alleen maar voor een nog grotere afvalberg. Gelukkig komen er ook steeds meer smartphonehoesjes van biologisch afbreekbaar materiaal op de markt. Het Canadese merk Pela Case maakt dergelijke hoesjes die gemaakt worden van plantaardige materialen. Is je telefoonhoesje aan vervanging toe dan gooi je de case gewoon bij het groen afval.

Smartphonehoesjes van kurk

Wat we ook steeds vaker zien, zijn smartphonehoesjes van kurk. Kurk is een volledig natuurlijk materiaal en daarom 100% afbreekbaar. Extra leuk weetje: kurk is ook nog eens waterbestendig! Dat is helemaal ideaal als bescherming voor je geliefde telefoon. Wat hierbij goed is om te weten, is dat de productie van kurk op een duurzame manier gebeurt. Hiervoor hoeven namelijk geen kurkeiken worden gekapt – de boom wordt iedere negen jaar geschild. Het fijne is, is dat dat goed is voor de boom. Daardoor kan de kurkeik langer mee en voor meer CO2 zorgen. Hoesjes van dit soort materialen zijn overigens ook stevig en blijven goed zitten in bijvoorbeeld een telefoonhouder auto of standaard op je bureau.

Oceaanplastic smartphonehoesjes

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt er ieder jaar veel plastic uit de oceaan gehaald. Het Amerikaanse bedrijf LifeProof wilde iets doen met dat plastic om zo mensen meer bewust te kunnen maken van het afval dat we produceren dat vervolgens in de natuur terechtkomt. Daarom besloten ze een complete collectie te maken met smartphonehoesjes die voor 85% uit oceaanplastic bestaan. LifeProof heeft hierbij een recycleprogramma opgezet waarbij je je gebruikte hoesje mag recyclen op het moment dat het hoesje ‘klaar’ is. Op die manier wordt het materiaal wéér hergebruikt. Met oog op het milieu en duurzamer leven is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Kortom: er is behoorlijk wat keuze als we het hebben over duurzame smartphonehoesjes. Verdiep je eens in de mogelijkheden en wie weet zit er een passend groen alternatief voor je bij.

Over de schrijver