Snoep- en chocola-eters wegen minder

Foto: Tracy Hunter (Flickr)

Met het chocoladerijke Pasen in aantocht is dit nieuws om optimistisch van te worden: snoep- en chocoladeliefhebbers wegen minder en hebben een lagere BMI, volgens een studie van de Amerikaanse Vereniging van Banketbakkers en het Ministerie van Landbouw. Het onderzoek wees bovendien uit dat de snoepers een 14% lagere kans hadden op een verhoogde bloeddruk.

De uitkomsten van dit onderzoek zal sommige mensen wellicht tegen de haren in strijken, zeker wanneer je bedenkt dat banketbakkers geen neutrale opdrachtgevers zijn voor een dergelijk onderzoek, en helemaal wanneer je bedenkt dat de resultaten van het onderzoek enigszins voorspelbaar zijn: met mate snoep en chocolade eten is helemaal niet slecht voor je.

Maar nu de paaseieren je van alle kanten toelachen is het toch goed om te weten. Het bericht past bovendien in een reeks onderzoeken die de positieve effecten van pure chocolade bevestigen. Zo zou een bescheiden hoeveelheid pure chocolade een goede manier zijn om het hart gezond te houden, omdat het veel flavonol bevat, een stof die de hartfunctie kan verbeteren. Daarnaast heeft pure chocolade een griepwerende werking. De hoge dosis cacao helpt het imuunsysteem infecties te bestrijden.

Als je deze Pasen met mate geniet van chocola, ben je dus helemaal niet slecht bezig. Zeker niet, wanneer je
kiest voor de slaafvrije paaseieren die nu overal verkrijgbaar zijn, je herkent ze aan het UTZ certified, Max Havelaar fairtrade of Tony Chocolonely logo.

Bronnen: Medisch Dossier, hetkanWel, Daily Mail

Lees ook:

Zo word je niet verkouden: eet chocola

Slaafvrije paaseieren nu overal verkrijgbaar

Chocolade wordt nog lekkerder dankzij wetenschap

Over de schrijver