Snoep zonder rommel: eet een Kit kat

Bron: HowardLake (flickr.com)
Eén van de meest favoriete tussendoortjes is een Kitkat. Miljoenen mensen over de hele wereld nemen een ‘break’ met deze chocoladereep. Producent Nestlé realiseerde zich wat een kilo’s aan rommel deze gegeten repen opleveren en besloot verantwoordelijkheid te nemen voor de troep. Ze hadden zichzelf als doel gesteld dat ze in 2015 een ‘zero-waste’ productie wilden hebben. Deze week maakten ze echter bekend dat ze nu al de ‘zero-waste’-status hebben bereikt. Dit houdt in dat ze minder afval produceren en 36% minder water verbruiken.

Trots
Paul Grimwood Chairman & CEO van Nestle UK & Ierland zei hierover: “Hoewel we nog veel te doen hebben op onze weg naar duurzaamheid, ben ik erg trots op wat onze medewerkers in zo’n korte tijd hebben bereikt. Wij zijn verplicht om onze productie en zaken te doen op een manier die de planeet en haar middelen voor toekomstige generaties beschermt. Het verminderen van de hoeveelheid afval en de gebruikte hoeveelheid water zijn hierbij belangrijke stappen.

Ambitieus project
In aanvulling op de gestelde doelen zal Nestlé dit jaar ook starten met een ambitieus project in haar Fawdon fabriek. De fabriek zal worden gebruikt als een test- en leercentrum voor het verkennen van nieuwe ideeën en technologieën om het bedrijf nog verder te verduurzamen. Naast de focus op het behalen van ‘zero waste’, willen ze zowel het waterverbruik als de CO2-uitstoot verminderen met 50% in de komende twee jaar. De eerste stap is al gezet: er is een vlinderweide geplant bij de fabriek om de biodiversiteit te bevorderen.

Enthousiast
Paul Grimwood: Ik ben bijzonder enthousiast over ons project in Fawdon waarin wij onze duurzaamheid laten zien. Het project zal fungeren als een proeftuin voor technieken die we kunnen wereldwijd kunnen toepassen om onze weg naar duurzaamheid te versnellen.”

Bron: triplepundit.com, nestle.co.uk

Lees ook:
Zo schep je met je tuin een groene wereld
T-shirts van trotse kinderen vervelen nooit
Negenjarige haalt postuum tonnen op voor goed doel

7 reacties op “Snoep zonder rommel: eet een Kit kat”

 1. wat heeft het voor zin om een verpakking te ontwikkelen die biologisch afbreekbaar is, als prijzen van grondstoffen de pan uit reizen! en we niet eens aan de vraag kunnen voldoen. en wij voor de kosten opdraaien.

  1. weet u wel waar u het over heeft ?
   of u heeft teveel drank op of u snapt niet waar het over gaat
   lees graag eerst en geef dan comentaar zonder de hele wereld erbij te halen

 2. wat te doen bij overbevolking, grote vraag naar grondstoffen, tegen een relatief laag aanbod van grondstoffen. ik denk dat het niet lang meer zal duren eer dat wij ook met hoger te kampen krijgen.. en niet te vergeten japan. het is zo erg met japan gesteld, dat het wordt stil gehouden, om massale paniek te voorkomen. ze hebben het daar niet eens onder controle. tjernobil is daar een goed voorbeeld van en daar gebruikten ze uranium, maar japan gaat het nog een stap verder want daar gebruiken ze plutonium. snap niet waarom er geen hoge anti tsunami om heining is gebouwd rondom fukusima. (ergst denkbare senario die je kunt voorstellen) is daar wel rekening mee gehouden? hoe zit dat met de kerncentrale in borssele? i ding is zeker. er staat ons nog wat te wachten mensen, en we zijn er met zn alle er niet op voorbereid! have a nice day!

 3. idd de cacaoboeren en andere thee,koffie, steranijsboeren krijgen idd totaal niet datgene waar zij zo hard voor werken, en dan gaat paul grimwood met een eer strijken die hij al een aantal decenia geleden had moeten bedenken. waar ik me al geruime tijd aan loop te ergeren, en mijn zorgen over baar is de rommel in de stad, in de wijken, langs snelwegen, het duingebied, enz enz enz. kijk ik weet er zijn niet veel mensen die het initiatief nemen om de wijk op te ruimen. maar gelukkig, gelukkig ken ik er een paar! ze zijn uiterst zeldzaam en hoop in de toekomst er meer tegen te komen! en dat zijn de HELDEN!! HELDEN van de toekomst noem ik ze, en dat is mijn MOEDER en ikzelf wonend in middelburg, 3 min lopend van elkaar, in wijk dauwendaele, men zegt achterstandswijk maar dat betwijfel ik. En mijn tweelingbroer VINCENT de BOER wonend in delft! we hebben het gelukkig niet van een vreemde, want opruimen in je eigen wijk daar is moed voor nodig met hoofdletters wel te verstaan MOED. kijk ik ben al een geruime tijd actief in de wijk met opruimen, (ben snachts begonnen met opruimen,deels door schaamte) maar tegenwoordig ruim ik overdag op. vaak neem ik mijn katten mee voor een wandeling, en dan tijdens het wandelen met mijn katten ruim ik op. heb zelf drie katten en 1 van de drie helpt mij zelfs mee met opruimen(klinkt ongeloofwaardig, maar is toch echt waar) waar ik zo van baal is dat er steeds meer verpakking word gebruikt voor minder spullen, te denken aan frikandelbroodjes kroketbroodjes verp. mcdonalds menu`s, frisdrank en milkshakesbekers blikjes, aanstekers, rietjuhs, helaas lege pakjes peuken haha, mars snicker en twix verp, helaas te veel om op te noemen. waar wil ik naar toe dat is het volgende. De overheid moet keihard ingrijpen tegen rond slingerend vuil, sancties uitdelen aan ketens zoals albert heijn, buurt supers en vooral aan scholen. want de scholieren donderen ook maar alles neer( komt omdat we steeds vaker de saamhorigheid en de eenheid uit het oog aan het verliezen zijn met wat werkelijk belangrijk is) 1 voor alle en alle voor 1 en daarmee bedoel ik de wereld, de wereld is er voor ons, maar wij moeten er voor de wereld zijn. en daarom voel ik me geroepen tot het opruimen van de wijk waarin ik woon en leef. want een schoon milieu begint waar je woont) Mijn tweelingbroer en ik prijzen onze moeder de hemel in voor haar bijdrage aan het milieu en voor de welzijn van de vogels (nationale vogelteldagen 21 22 jan) door haar zijn wij ook zo ontzettend bezig met het opruimen van de straat en wijk waarin we wonen!!! maar dat mijn kat me zo nu en dan eens een handje helpt is echt het grootste wonder!! kunnen mensen nog eens wat van leren! bedankt dat ik hier eventjes mijn hart kan luchten en mijn verhaal kon doen..

 4. Ik noem het een mooie start (hoewel ik het erg typerend vind dat er binnen no-time minder afval gerealiseerd is, dit is dus blijkbaar nooit een issue geweest…alleen maar een kritische blik op kosten vermoed ik dan en oogkleppen voor de rest…), nu nog over naar biologische ingredienten en fairtrade omstandigheden voor de gehele keten. Dan gaan we er weer eens over nadenken of we weer een kitkat in onze mond willen stoppen.

Reacties zijn uitgeschakeld.