Sociale supermarkt verkoopt eten met 70% korting

Sociale supermarktEen nieuwe Britse supermarkt, de Community Shop, geeft klanten die op de rand van armoede leven kortingen tot 70%. De supermarkt is een pilot van Company Shop. Dit bedrijf verwerkt surplus voedsel en andere goederen van bedrijven op een duurzame manier.
Company Shop verkocht tot nu de overgebleven goederen vooral via speciale lidmaatschapwinkels. Werknemers van een bedrijf konden hier dan de producten met verkeerde labels of beschadigde verpakkingen voor een zacht prijsje kopen. De Community Shop gaat volgens hetzelfde principe werken, maar dan voor mensen die in de bijstand leven.
De winkel ligt in de achterstandswijk Goldthorpe, in de buurt van Barnsley. Naast goedkope producten kunnen mensen in de winkel ook terecht voor sociale programma’s, bijvoorbeeld voor advies over schuldsanering, lessen budgetteren en kooklessen.
Als de Community Shop een succes wordt, zal de winkel op meer plaatsen in Groot-Britannië verschijnen.
Bron: The Guardian
Lees ook
Duits dorpje Feldheim draait volledig op eigen schone energie
Zo bespaar je jaarlijks honderden plastic tasjes
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020