Solar cinema draait films op zonne-energie. Ook als het regent.

Solar Cinema in Roemenië, Foto: ataraxis (Flickr)

Een soort drive-in bioscoop maar dan komt alleen het filmscherm per auto aanrijden. De mobiele openluchtbioscoop van CosyMo’s Solar Cinema rijdt in een bestelbusje op aardgas de wereld rond om (groene) films dichter bij de mensen te brengen.

Zaterdagavond bouwt Solar Cinema haar scherm op in Utrecht op het domplein waar de culturele zondag dit keer geheel in het teken van duurzaamheid staat. Wellicht onder een parapluutje kun je kijken naar de documentaire Under the green sun. De apparatuur kan best tegen regen, alleen harde wind kan wel eens roet in het eten gooien, vertelt Maureen Prins (34), de oprichtster van Solar Cinema.

Sinds 2006 rijdt ze in de lente en de zomer met haar cinemabusje de wereld rond. Meestal vertoont ze inspirerende groene films, bijvoorbeeld op festivals, maar ook in Bulgaarse achtertuinen. Als de zonnepanelen de accu volledig opgeladen hebben kan de mobiele cinema zestien tot twintig uur film draaien. De mobiele openluchtbioscoop is bijna uniek in Europa. Maar met de oprichting van de stichting Solar World Cinema hoopt Prins op een snelle verspreiding van dit soort bioscoopjes die overal kunnen komen.

Morgenavond dus lekker op de fiets naar deze drive-in bios!

Bron: De Pers

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020