Review: Aqua Marina facewash van Lush

Mg 9461

Je gezicht dagelijks reinigen is belangrijk, ook als je geen make-up op hebt gehad. Ik gebruik ’s ochtends altijd een facewash. Het is sneller en praktischer dan dat gehannes met remover op wattenschijfjes die je natuurlijk wel nodig hebt om make-up te verwijderen. En ja mannen, ook jullie kunnen prima een facewash gebruiken. De Aqua Marina is een vers product en zit in een zwart potje dat volledig van gerecycled materiaal is gemaakt. Dat alleen al maakt het speciaal. De producten van Lush zijn niet op dieren getest, vaak geschikt voor veganisten en het cosmeticamerk gebruikt zo min mogelijk verpakkingen die dan weer bijna altijd gerecycled zijn. Wat Lush zelf over haar product zegt:

“Als een roze mousse verpakt in zeewier, ziet dit er meer uit als een nieuwe sushi. Het bevat kalamijn en aloë vera om je geïrriteerde huid te verzachten. De Chinese klei reinigt diep. Direct resultaat: een zachte, gladde, stevige huid. Lange termijn resultaat: stralende teint en een goed beschermde huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.”

De associatie met sushi had ik niet meteen en heb ik in alle eerlijkheid ook liever niet (mjammie, vis op je gezicht ;)). De facewash ziet er erg bijzonder uit: roze klei met sliertjes zeewier. Heel wat exotischer dan een standaard transparante versie uit een tube. De geur doet ook kleiachtig aan met een ziltige ondertoon. Het idee is dat je er een likje uitneemt, nat maakt of over je al natte gezicht uitsmeert waarna de pasta zacht en vloeibaar wordt. Ik heb met een facewash al snel dat mijn gezicht daarna kurkdroog en trekkerig aanvoelt, maar met deze van de Lush heb ik die ervaring niet of in ieder geval een stuk minder.

Vers product
De facewash bestaat voor een zeer groot deel uit natuurlijke en verzorgende ingrediënten zoals aloë vera, Ierse mos, zeezout, sinasappelolie en patchoeli. Ik lees gemengde verhalen over het ingrediënt Calamine Powder. Volgens het boek Lexicon van cosmetische ingrediënten is het omstreden.  “Calamine is een zinkoxide. Kan soms een aanzienlijk percentage phenol bevatten. Wordt veelvuldig in cosmetica toegepast als absorbent en astringent maar zou vanwege de onzekerheid over het phenolgehalte eigenlijk verboden moeten worden.” Maar op deze site lees ik bijvoorbeeld weer niks geks. Zie hier de omschrijving van Calamine powder op de Engelse site van Lush.

Omdat het om een vers product gaat zonder conserveringsmiddelen moet je het eigenlijk in de koelkast bewaren, maar dat lijkt me voor een facewash die je dagelijks gebruikt niet erg praktisch. Tenzij je keuken naast de badkamer zit natuurlijk. Er zit honderd gram in een potje en hij kost een tientje. Te koop bij één van de Lushwinkels of online via www.lush.nl P.S. Als je vijf Lushverpakkingen bewaart, schoonmaakt, ontstickert en bij een Lush filiaal inlevert krijg je voor nop een vers masker mee.

 

Over de schrijver

3 reacties op “Review: Aqua Marina facewash van Lush”

  1. Lush verkoopt ook een paar organic-producten maar de meesten bevatten toch echt onnatuurlijke chemische, synthetische stoffen waarvan bekend is dat ze niet goed voor je zijn. Hun zeer sterke parfum irriteert ook….

    Na een face-wash kun je tegen het uitdrogen het beste nog een alcohol-vrije lotion op een watje over je gezicht deppen. En daarna evt nog een creme insmeren.

      1. De komma zou genoeg moeten zeggen…

        Onnatuurlijke stoffen zijn niet gemaakt/bedoeld voor de natuur (inclusief de mens) en kunnen het alleen maar verstoren. Kwestie van gewoon even logisch nadenken.

Reacties zijn uitgeschakeld.