Kenguru: elektrische auto speciaal voor mensen in een rolstoel

Mobiel Zijn Met De Kenguru Foto: Kenguru
Mobiel Zijn Met De Kenguru
Foto: Kenguru

De Kenguru is een elektrisch autootje dat ontwikkeld is voor mensen in een rolstoel. Voor veel mensen in een rolstoel is het lastig om mobiel te blijven. Ze zijn vaak erg afhankelijk van anderen. Bij simpele dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, naar werk gaan of vrienden bezoeken moet er al vervoer geregeld worden. Maar door de Kenguru kan dit binnenkort wel eens verleden tijd zijn.

Advocate Stacy Zoern zit haar leven lang al in een rolstoel. Toen ze in 2001 haar speciaal aangepaste busje in de prak reed en hoorde dat het 80.000 euro zou kosten om het te vervangen stopte ze volledig met rijden. “Ik ben mijn hele leven al afhankelijk geweest van anderen” zei ze in een interview. Tien jaar later kwam ze na wat ge-Google terecht bij Kenguru, dat net een flinke tegenslag had gekregen in de financiën. Ze overtuigde de ontwerper Istvan Kissaroslaki, om naar Texas te komen. Samen vonden ze daar 30 investeerders en kregen het investeringsbedrag van 4 miljoen rond.

De Kenguru rijdt met een snelheid van ongeveer 40 km per uur, en heeft een bereik van iets minder dan 100 kilometer. Het is vanaf de achterkant makkelijk betreedbaar voor een rolstoel, je rolt zo naar binnen. De productiekosten van de auto zijn zo’n 25.000 dollar maar in veel gevallen gaat daar nog wat af aan duurzame subsidies en subsidies voor gehandicapten. In de Verenigde Staten zal het apparaat zo’n 20.000 dollar gaan kosten, en in sommige gevallen is hij zelfs helemaal gratis.

Waarschijnlijk verschijnt de Kenguru over 12 tot 18 maanden op de markt.

Bron: Grist 

Lees ook
Porsche bouwde al elektrische auto’s in 1898
[adrotate group=”2″]
Urban Tabby: de elektrische auto die je kunt downloaden en in een uurtje maakt