Spierballentaal van governator over presidentsverkiezingen

6376908843 7Fa4991C66
Foto: Zero Emission Resource Organisation, Flickr

Arnold Schwarzenegger wil dat schone energie een belangrijke rol gaat spelen in de campagne voor een nieuwe Amerikaanse president. De groei van energie uit zon en wind wordt nu te vaak geblokkeerd.

De voormalige gouverneur van Californië schrijft dit in een opiniestuk in de Washington Post. “Het is absurd dat onze federale overheid jaarlijks tientallen miljarden dollars spendeert om de olie industrie te subsidiëren. Deze industrie trekt slinkende bronnen uit de ondergrond, terwijl de industrie die boven de grond zich richt op wind, zon en andere hernieuwbare energiebronnen belachelijk wordt gemaakt.” 

Volgens de “governator ” zet de overheid schone energie in het verdomhoekje. Hij pleit daarom voor een gelijk speelveld voor alle energiebronnen.

Verder verwacht Schwarzenegger dat schone energie bij uitstek banen en energieonafhankelijkheid zal creëren voor de VS. Nu de campagne voor de nieuwe president aan het opstarten is, “moeten Amerikanen horen welke positie de kandidaten innemen op dit cruciale onderwerp.”

Bron: Washington Post

Lees ook

40000 kilometer vliegen op de zon

Lantaarnpaal laadt elektrische auto op

Een zonnepaneel op je eigen dak

Over de schrijver