Zo help je jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel aan werk

Spirit2Work. Foto: Doorgaan
Spirit2Work. Foto: Doorgaan
Voor Harrie de Loos begon een nieuwe fase in zijn leven toen zijn dochter Hanneke op de fiets werd aangereden door een scooter. Hanneke hield Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) over aan haar ongeluk. Harrie besloot zich voor zijn dochter en voor anderen met NAH in te zetten en startte het bedrijf Spirit2work.

Het unieke aan Spirit2work is dat het bedrijf diensten biedt aan bedrijven die door jongeren met NAH professioneel worden uitgevoerd. Spirit2Work begeleidt de jongeren. “Je moet innovatief denken als je nieuwe werkgelegenheid wil organiseren voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt,” aldus Harrie de Loos.

Wij interviewden Harrie de Loos over zijn bedrijf.

Help Harrie mensen met NAH aan het werk te krijgen. Met een investering vanaf €35 of een like help je Spirit2Work verder.

Wat was het moment dat je besloot om Spirit2Work te starten?

Het kwartje viel toen ik de transitiewetten las en met name de participatiewet. Eigenlijk moeten jongeren met NAH zelf maar hun weg zien te vinden naar een passende en duurzame arbeidsplaats. Vanuit mijn ervaring met Hanneke en andere jongeren was het mij duidelijk dat dit alleen lukt met een goede begeleiding en ondersteuning. Dan kunnen zij de weg naar de arbeidsmarkt best wel vinden, hoewel er ook jongeren zijn waarvoor dit helaas niet is weggelegd.

Wat is er voor nodig om jullie doel te halen?

Om ons doel te bereiken hebben we naast een goede publiciteit ook een startkapitaal van €15.000 nodig. Met dit geld kunnen we kantoorruimte huren om met een vijftal jongeren van start te gaan met de dienst “Beheer en onderhoud social media” voor ondernemers. Deze dienst bieden we aan omdat veel ondernemers weten dat ze met social media iets moeten doen, maar daar simpelweg geen tijd voor hebben.

Hoeveel mensen hebben jullie al aan werk geholpen?

We zijn in april dit jaar van start gegaan en hebben net vorige week onze eerste jongeren geplaatst. We zijn ondertussen ook benaderd om onze dienst uit te breiden met oudere mensen.

Waarom zou iemand jullie moeten steunen?

Deze jongeren hebben wel hersenletsel maar hun intelligentie hebben ze nog, en ook hun talenten. Talenten die voor ondernemers goed te gebruiken zijn. Door ons te ondersteunen geef je net dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben om zelf een inkomen te verwerven. Dat is ook belangrijk voor hun zelfvertrouwen, sociale contacten en zelfstandigheid.

Help Harrie mensen met NAH aan het werk te krijgen. Met een investering vanaf €35 of een like help je Spirit2Work verder.

Over de schrijver