Sportdrankjes geven geen energie maar maken je dik

Keith Allison, Flickr.com
Keith Allison, Flickr.com

Een sportdrankje geeft je helemaal geen energieboost op het moment dat je die zo hard nodig hebt. Volgens onderzoekers zijn sportdrankjes geldverspilling en kunnen ze nog slecht zijn voor je gezondheid ook. Met name de drankjes van bekende merken als Powerade bevatten veel suiker en calorieën, die ervoor kunnen zorgen dat je aankomt. Dit geldt zeker voor mensen die niet aan het sporten zijn, maar een energiedrankje drinken omdat ze gewoon wel wat energie kunnen gebruiken.

Geen bewijs voor effectieve werking
Volgens de wetenschappers van Oxford en Harvard zijn er tot op heden maar weinig onderzoeken uitgevoerd naar sportdrankjes, waaruit blijkt dat ze echt werken, terwijl wel duidelijk is dat ze boordevol calorieën zitten. Hier is Coca-Cola, fabrikant van Powerade, het niet mee eens: “Sportdrankjes behoren tot de meest onderzochte drankjes ter wereld. Er is tal van wetenschappelijke informatie  beschikbaar.” De wetenschappers noemen de bulk van deze onderzoeken echter niet ‘van hoge kwaliteit’ en noemen dat ‘zorgwekkend’. Wat hen betreft zouden fabrikanten zeker mogen stoppen met het promoten van sportdrankjes of excessief drinken in het algemeen.
Veel drinken is niet gezond
Veel drinken zou namelijk sowieso niet heel gezond zijn; de kans op uitdroging door te weinig drinken is minder groot dan de kans op hypernatriëmie, een aandoening waarbij de hersencellen opzwellen, omdat ze te veel vocht binnen krijgen. Hypernatriëmie kan de dood tot gevolg hebben.
Bron: Daily Mail
Lees ook
Astmamedicijnen voortaan verkrijgbaar in de supermarkt
Herstel de harmonie in je darmen
Goede verzorging is niet ongevaarlijk
ConsuMed is een grote online gezondheidscommunity die met actueel en relevant gezondheidsnieuws en publieksvriendelijk geschreven medische informatie maandelijks ruim een half miljoen unieke bezoekers trekt. Volg ConsuMed via de site, op Facebook of via de nieuwsbrief.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020