Sportieve Londenaren bezoeken zieken tijdens hardlopen

Foto: mjk23, Flickr

Meedoen aan een sponsorloop of de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor het goede doel gebeurt al jaren. In Oost-Londen probeert een sportschool in de openlucht, de Good Gym, hardlopers hun energie te laten inzetten voor mensen die door ziekte of of andere problemen aan huis zijn gebonden.
Sportieve Londenaren die meer willen dan naar de sportschool of een rondje hardlopen in het park kunnen bij de Good Gym sport en liefdadigheidswerk combineren. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdens hun trimrondje iemand bezoeken die slecht ter been is en behoefte heeft aan gezelschap. Andere leden bezorgen folders tijdens het hardlopen, pauzeren even om een paar bomen te planten in het park of ruimen zwerfvuil op in gemeenschappelijke tuinen. Er zijn zelfs twee lopers die regelmatig twee ezels van de kinderboerderij meenemen die behoefte hebben aan beweging.
In The Guardian vertellen leden dat ze zelf ook iets aan het liefdadigheidswerk hebben. Een vaste bezoekafspraak motiveert ze bijvoorbeeld om het hardlopen vol te houden. Good Gym probeert ook goede matches te organiseren. In sommige gevallen fungeren de zieke mensen als coach voor de sporters
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Fietskracht helpt boeren Guatemala
Tofu als nieuwe biobrandstof
Is de crisis een complot?

Over de schrijver