Sportsupplementen zijn onzinnige miljoenenbusiness

Foto: Erich Ferdinand, Flickr

Het voedingscentrum gooit de knuppel in het hoenderhok van de sportsupplementenindustrie: de extra eiwitten, NO-boosters of anti-oxidanten waar sporters goud voor betalen zijn nutteloos. Het expertisecentrum over voeding en gezondheid rekent af met de meest gehoorde fabels over sport en voeding. Alleen eten volgens de Schijf van Vijf is “het enige middel dat bewezen helpt”. 
Bovenstaande beweringen komen uit een nieuwe publicatie van het Voedingscentrum: “Alles over sport en voeding”. Het boek is tot stand gekomen op basis van vragen die via social media aan het Voedingscentrum zijn gesteld.
Ook over afvallen en sporten bevat het boekje tips. De belangrijkste les volgens het centrum: “Als je wilt afvallen, dan heeft alleen sporten geen zin. In de eerste plaats zal het voedingspatroon moeten veranderen. Dat betekent kortweg: gezonder eten volgens de Schijf van Vijf, kleinere porties en minder calorieën per dag.”
Bron: Voedingscentrum
Lees ook
Is biologisch eten echt gezonder?
Taiwan zoeft ons voorbij met elektrische scooter
Gezond eten met kinderen

Over de schrijver

4 reacties op “Sportsupplementen zijn onzinnige miljoenenbusiness”

    1. Veel teveel nadruk op koolhydraten. Die werken diabetes en overgewicht in de hand. Margarine is vaak rotzooi met transvetten. Zuivel en rood vlees is ook niet echt een zegen voor je lijf. Dat soort dingen dus.

Reacties zijn uitgeschakeld.