Sprekers Pecha Kucha Night Utrecht #4 bekend

Pecha Kucha Night 1 11Creatieve geesten kunnen de wereld veranderen. Met lef, een goed idee en vooral veel enthousiasme. PechaKucha Night Utrecht biedt 7 juni een podium aan 12 dromers die doen. Deze editie is een samenwerking tussen ASN Bank, GreenWish en PKNU, met als doel creatieve en duurzame initiatieven op de kaart te zetten.
Volgens het format 20×20 (20 slides van ieder 20 seconde) nemen de sprekers je mee in hun verhaal of idee. Je gaat gegarandeerd met een dosis inspiratie naar huis. Hier vind je de lijst met sprekers, met onder andere onze eigen hetkanWeller Christian Weij.
Lees ook ons interview met Tom Vroemen van CrowdAboutNow

Hieronder een selectie van de sprekers.
Puur E
Christian Weij ontwerpt games, sites, apps en ontwikkelt spraakmakende foodconcepten. Zijn nieuwste concept is een SmaakPark en een SmaakStudio waar alles draait om de toekomst van ons eten.
Timu Kota
Samen kunnen we alles! Sanne Vroom daagt jongeren uit zich actief in te zetten voor andere jongeren en de wereld om hun heen. Over dromen die uitkomen.
De zoekende idealist
Maarten Hunink is op zoek naar ideeën. Heb jij een leuk, mooi en haalbaar idee? Maarten voert het een maand lang uit. Dat leverde hem een aantal bijzondere maanden op. Inmiddels is hij niet meer te bereiken, omdat hij een maand zonder elektriciteit leeft.
De nieuwe stad
In de Amerikaanse stad Detroit heeft de crisis diepe sporen nagelaten. De stad was leeg, verlaten; fabrieken en de auto-industrie waren failliet. Maar als snel trokken jonge nomade de stad binnen en creëerden een nieuwe, postindustriële stad met urban farms en creatieve plekken: waar het stedelijke en landelijke samenkomt binnen de stadsgrenzen. Is dit de nieuwe manier van stadsbeleving? Friso Wiersum ging in opdracht van o.m Expodium naar Detroit om de stad in kaart te brengen.
Tafelboom
Dat een boom een wijk kan verbinden, daar hebben ze bij Tafelboom over nagedacht. De initiatiefnemers van Tafelboom willen dat de herinneringen aan een boom, ook na het kappen blijven bestaan. Dus maken ze bijvoorbeeld meubelen voor de wijk met het hout.
Crowdfunding
De kracht van de crowd wordt steeds sterker. Er wordt geworven, gefinancierd en er ontstaat draagvlak voor kleinschalige initiatieven dankzij ‘gewone mensen’. Met behulp van organisaties als Crowdaboutnow kun je met een klein bedrag al investeren in een idee waarin jij gelooft.
Plastic Whale
In onze wereldzeeën bevinden zich eilanden van plastic: weggegooid door mensen en bij elkaar gedreven. Deze zogenaamde plastic soep heeft de bedenkers van Plastic Whale geïnspireerd, bijvoorbeeld tot het maken van een boot van plastic afval.
A Code of Origin
Lieke Nieuwenhuizen ging op reis naar Laos en verloor haar hart aan de natuur, de cultuur en de mensen. Ze besloot haar liefde voor het land en haar liefde voor mode te combineren en begon A Code of Origin; een bedrijf waarmee ze accessoires in Laos laat maken en hier verkoopt.
Kaarten
Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via de Facebook pagina van PechaKucha Night Utrecht, de ticketshop of aan de deur.
Op een rijtje
PechaKucha Night Utrecht
Donderdag 7 juni
Aanvang 20.20 uur
Open op 19.30 uur
Locatie: In de Ruimte, Oudengracht 230A aan de werf (dus trap af!)
Toegang: 5 euro
Lees ook ons interview met Tom Vroemen van CrowdAboutNow

Over de schrijver