Spuitbus brengt zonnecellen overal

Foto: AMagill, Flickr

Zonne-energie opwekken wordt net zo makkelijk als je haar in model brengen. Mitsubishi ontwikkelt namelijk zonnecellen die je kunt spuiten. Op deze manier kunnen gebouwen, kleding of auto’s gebruikt worden voor de opwekking van elektriciteit.

De spray bestaat uit koolstofverbindingen die in opgedroogde vorm zonlicht omzetten in elektriciteit. Ze werken net als traditionele zonnepanelen, maar het grote voordeel is dat ze  makkelijk op allerlei vlakken aan te brengen zijn, ook op ronde vormen. Een auto die gespoten wordt met de spray zou volgens Mitsubishi 10 km kunnen rijden op 2 uur zonlicht.

De gespoten zonnecellen zetten op dit moment 10% van de ontvangen licht energie om in elektriciteit. Dit is de helft minder dan conventionele zonnepanelen die een efficiëntie van 20% halen. Mitsubishi verwacht in enkele jaren de efficiëntie op te krikken naar 15% en zelfs 20% op langere termijn.

Bron: Independent

Lees ook

Geld verdienen met zonne-energie

Meer plezier met groen bier

Een hangmat voor iedereen

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020