Staatsbosbeheer brengt natuur in ziekenhuis

4981629569 4Dfeee8Bb0
Goed Kijken, Word Je Rustig Van. Foto: Michiel Jelijs

Staatsbosbeheer en het Universitair Medisch Centrum Groningen zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. In het Buiten naar Binnen project zorgt Staatsbosbeheer dat beelden van de natuur in het Groningse ziekenhuis te zien zijn. Men verwacht dat dit positief effect op de gezondheid van de cliënten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat kijken naar natuurbeelden al goed voor de gezondheid is
2 Tibchris Flickr(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Er wordt vanaf vandaag een documentaire over de Wadden op het interne videokanaal getoond. Ook hangt er een groot fotodoek van de Wadden op een centrale locatie en boswachter Jaap Kloosterhuis heeft speciaal voor kinderen een kist met natuurschatten.
De hoop is dat de natuurbeelden goed zijn voor de patiënten van het ziekenhuis. Volgens de Groningse hoogleraar Natuurbeleving, Agnes van den Berg, blijkt namelijk uit onderzoek dat zelfs het tonen van natuurbeelden al stress vermindert en de concentratie vergroot.
Bron: Groninger Gezinsbode

Over de schrijver