Stadsboerderij wil burgemeester van Los Angeles worden

Buttons
Campagnebuttons Van Farmscape. Foto: Farmscape

In Nederland zijn er al verschillende initiatieven van stadsboeren die flatdaken, achtertuintjes en publieke ruimtes omtoveren tot groene zones vol voedsel. Maar in Amerika pakken ze het, zoals vaker, groter aan. In Los Angeles heeft een boerenbedrijf 12 fulltimers in dienst die in de stad voedsel verbouwen. En het bedrijf wil meer: burgemeester worden.
Lees ook
Zo word je een zelfvoorzienende stadsboer
Is biologisch eten echt gezonder?
Kippetjes van KFC zijn verpakt in papier van regenwoudhout
Farmscape groeit snel: na vier jaar ondernemen produceert het bedrijf voedsel in 300 tuinen, plantsoenen en bedrijfsterreinen midden in de miljoenenstad Los Angeles. Farmscape begint nu aan een volgende fase: het wil de eerste “bedrijfsburgemeester” van Los Angeles worden. Volgens de marketing manager van Farmscape, Rachel Bailin, wordt de politiek toch al gerund door lobbyende bedrijven, “wij kijken of we de tussenpersoon van de politicus eruit kunnen halen en van het bedrijf een politicus kunnen maken.”
De actie van Farmscape is natuurlijk een ironische grap die mede bedoeld is om aandacht voor het bedrijf te krijgen. Maar Bailin en haar collega’s hebben een punt. In de VS hebben bedrijven recentelijk ook van het Hooggerechtshof het recht op “vrijheid van meningsuiting” gekregen, een recht dat voorheen alleen voor individuele personen gold. Dus waarom zou Farmscape dan het begrip van wat een persoon is niet wat verder oprekken en een bedrijf tot burgemeester verheffen?
De slogan van Farmscape is “refarm the city”. Er is een officiële campagneblog met veel humor én je kunt buttons kopen.

Bron: Good.is, Farmscape

Over de schrijver