Stel maakt zelfvoorzienende stadsboerderij in eigen tuin


Kelly Coyne en Erik Knutzen maakten een stadsboerderij van de tuin om hun huis in een oude buitenwijk van Los Angeles. Het mag met recht een zelfvoorzienend paradijs genoemd worden. Op amper 340 m2 grond verbouwen ze groente, maken ze zelf cosmetica en houden ze bijen en kippen. Ook maken ze hun eigen compost, hebben ze verschillende vruchtenbomen en bakken ze hun eten in een zelfgebouwde oven. Natuurlijk kwam de klei voor de oven uit eigen tuin. En de wasmachine? Die loopt op zelf opgevangen regenwater. En er is nog veel meer te vinden in hun stadsboerderij.

De stadsboerderij van Kelly en Erik. Foto: rootsimple.com
Zelfvoorzienende stadsboerderij. Kelly en Erik doen het. Foto: rootsimple.com

Video: zelfvoorzienende stadsboerderij

Erik en Kelly wilden liever hun eigen artisjokken verbouwen dan te moeten werken in saaie baantjes en ze te kopen in de supermarkt. Bekijk de video hierboven. Op 2:00 zie je waarom Kelly en Erik eigenlijk een hekel hebben aan het ideaal van zelfvoorzienend zijn, op 2:30 zie je hoe Erik de wasmachine heeft aangesloten op regenwater. Vanaf 11:50 zie je hun oven.
Een stadsboerderij was tot in de 18e eeuw een boerderijtype binnen de stadsmuur of wallen van een versterkte stad. Erik en Kelly zijn waarschijnlijk één van de eerste westerse stellen uit de 21e eeuw die de stadboerderij in ere herstellen én er in slagen voldoende te verbouwen voor hun levensonderhoud.
Ook in Nederland is stadboeren in opkomst. Het Stadsboeren Festival in Amsterdam laat zien dat een moestuin in de stad uitstekend kan. Maar de Nederlands stadsboeren zijn nog vooral mensen die hun moestuin als liefhebberij zien en nieuwsgierig zijn naar de groei en ontwikkeling van een stuk groente of een plantje. Zij doen het meer voor de lol dan om heel veel oogst binnen te halen.
Lees ook:
Zoveel land kost het om zelfvoorzienend te leven
Gevonden via upworthy. Erik & Kelly hebben een eigen blog waarin zij schrijven over hun stadsboerderij en andere duurzame onderwerpen: rootsimple.com

Over de schrijver

5 reacties op “Stel maakt zelfvoorzienende stadsboerderij in eigen tuin”

  1. Er is onlangs een wedstrijd geweest voor tuinieren in de stad, er is bijvoorbeeld al van alles te krijgen voor je balkon.
    Dus Fien het is prima te doen met een tuin van 6 bij 10.
    Maar je moet het wel leuk vinden.

  2. Gaat een beetje lastig allemaal met een tuintje van 6 bij 10….en dan nog een huurhuis ook. O, en vergeet de bureaucratie niet. Je moet tegenwoordig voor van alles een vergunning aanvragen. En vooral flink dokken.

Reacties zijn uitgeschakeld.