Standbeeld voor Bhutan op de Internationale Dag van Geluk

Jmhullot Flickr
Foto: Pharo (Bhutan), Jmhullot, Flickr

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot de Internationale Dag van Geluk. Er is gekozen voor deze datum omdat dag en nacht dan even lang duren. Het initiatief komt overwaaien uit Bhutan, waar men ook het Bruto Nationaal Geluk kent. Dit is een methode om de levenskwaliteit op een andere manier te meten dan met het Bruto Nationaal Inkomen of BNI (voorheen Bruto Nationaal Product of BNP).
Kunstenaar Berrie Martens heeft speciaal voor deze gelegenheid een 4 meter hoge Happy People sculptuur gemaakt. Zijn motto: ‘Happy People make People Happy’. Het beeld heeft de vorm van een blij persoon met op de buik de vlag van het land.
Berrie Martens heeft grote plannen op 20 maart. Het is zijn bedoeling om de sculptuur eerst bij de Verenigde Naties in New York aan te bieden aan de koning van Bhutan. Daarna wil hij naar het Binnenhof in Den Haag om aandacht te vragen voor geluk bij Ministers en Tweede Kamerleden.
We zijn benieuwd naar de foto’s.
Lees ook:
45 laden lukt het wel: meer dan 60% groene stroom productie
Bhutan pleit voor Bruto Nationaal Geluk

Over de schrijver

1 gedachte over “Standbeeld voor Bhutan op de Internationale Dag van Geluk”

  1. Hou er even rekening mee dat Bhutan een dictatuur is:
    Uit Wikipedia:
    Moderne absolute monarchieën
    Ook in de eenentwintigste eeuw zijn er politieke eenheden/staten die geregeerd worden volgens het theorie van het absolutisme. In deze staten is er een koning die kan regeren zonder gebonden te zijn aan wetten. Voorbeelden van dit soort staten zijn Bhutan, Brunei, Oman, Saoedi-Arabië, Swaziland en Verenigde Arabische Emiraten.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Absolute_monarchie

Reacties zijn gesloten.