Sterftecijfer kanker daalt met 17% in 2030

Bron: TipsTimes (Flickr.com)

Deskundigen voorspellen dat het aantal sterfgevallen aan kanker met 17% gedaald zal zijn in 2030. Dit heeft te maken met betere diagnose en behandeling. Maar ook het feit dat steeds minder mensen roken, heeft effect op het sterftecijfer. Dit blijkt uit cijfers die bekend zijn gemaakt door Cancer Research UK, voorafgaand aan de inzamelingsactie ‘Stand up to cancer’.
In 2010 overleden er naar schatting 170 op de 100.000 mensen aan kanker. De verwachting is dat dit zal dalen naar 142 doden op de 100.000. Er wordt voorspelt dat het aantal sterfgevallen aan eierstokkanker zal dalen met 42,6%. De sterftecijfers voor borstkanker zullen naar alle waarschijnlijkheid met 28% dalen, darmkanker met 23% en prostaatkanker met 16%.
Vooruitgang
Professor Peter Sasiene, epidemioloog aan de Queen Mary Universiteit van Londen, zegt hierover: “Het is bemoedigend om te zien dat de grootste boosdoeners, zoals long-, borst- en prostaatkanker deel uitmaken van deze dalende trend.” Dokter Harpal Kumar, Chief Executive van Cancer Research UK vult aan: “Deze nieuwe cijfers geven hoop en wijzen erop dat we enorme vooruitgang boeken. De onderzoeken die op diverse gebieden worden uitgevoerd, hebben reële impact. Maar we weten dat er nog heel veel meer te doen is voor we de dag bereiken dat niemand meer voortijdig aan kanker overlijdt.”
Bron: Daily Mail
Lees ook
Win een kookworkshop bij je thuis
Queen-gitarist haalt handtekeningen op voor dassen
Freelancers gelukkiger dan werknemers in loondienst

1 reactie op “Sterftecijfer kanker daalt met 17% in 2030”

Reacties zijn uitgeschakeld.