Leedvermaak: Sterke grappen over BP

Noah Scalin, FlickrDe olie blijft maar in Golf van Mexico stromen. Het Amerikaanse publiek wordt steeds bozer. Dat heeft ook een goede kant: er worden veel goede en harde grappen gemaakt. Zoals deze: “het goede aan zwemmen in de Golf van Mexico: je hoeft geen olie te kopen om je in te smeren.”

Protest met humor

Amerikanen zijn erg gefrustreerd dat er nog steeds olie lekt uit het boorgat van BP. De woede maakt veel creativiteit los. Op t.v. shows worden bijvoorbeeld veel grappen gemaakt. Deze is van Jay Lenno: “Wetenschappers zeggen dat ze aan auto hebben ontwikkeld die op water kan lopen. Er is één nadeel: het water moet uit de Golf van Mexico komen.”

Op internet zijn ook persiflages van het logo van BP te zien. De groene bloem van het bedrijf druipt nu olie, wordt omgetoverd in een tooi voor een doodshoofd of staat boven een dode vogel.

Ook de naam van BP krijgt een andere betekenis. Officieel is BP de afkorting voor British Petroleum. Maar een aantal alternatieven die circuleren: Bad Planning, Big Problems(“slechte planning, grote problemen”), British pollution (“Britse vervuiling”) en Bleeding Planet (“bloedende planeet”).

Een top 3 van humoristische video’s

Over de schrijver

1 reactie op “Leedvermaak: Sterke grappen over BP”

Reacties zijn uitgeschakeld.