Stevig rendement op investeringen in windmolens

Gurit Composites, Flickr.com
Gurit Composites, Flickr.com

Om te investeren in windmolens, heb je geen enorme tuin nodig. Zelfs de miljoenen die nodig zijn om een windmolen te plaatsen, hoef je niet te kunnen betalen. Tegenwoordig zijn er namelijk verschillende projecten waarmee je kunt investeren in je eigen stukje windmolen. Het rendement daarop is gemiddeld zo’n 5 tot 10%.

Lees ook:
Verdienen met je eigen stukje windmolen
Crowdfunders investeren €290.000 in vliegtuigjes die windenergie opwekken
[adrotate group=”2″]

Direct investeren

Veel van de initiatieven om te investeren in windmolens zijn particuliere initiatieven. Voor de bouw van een windmolen is veel geld nodig. Het lukt niet elke vereniging om voldoende geld binnen te halen om daadwerkelijk een molen te plaatsen. Wil je direct investeren in een project dat zeker doorgaat, dan kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij de Windcentrale. Vorig jaar werden de eerste twee molens ‘verkocht’ en het is nu al mogelijk je in te schrijven voor een aandeel in de volgende molens die via de Windcentrale verkocht gaan worden.

[adrotate banner=”11″]

Een alternatief voor de Windcentrale is Meewind, een project dat onder meer investeert in windparken op zee. Je kunt beleggen als particulier of bedrijf beleggen in dit project vanaf €1000. Daarover wordt ook nog 3 procent emissiekosten gerekend.

Toekomst investeren in windmolens

Daarnaast bevinden ook veel projecten zich nog in de ontwikkelingsfase. Neem bijvoorbeeld Windpark Gemini, dat offshore windparken in de Noordzee wil realiseren, of Windpark Fryslân BV, dat aan de Friese kant van de Afsluitdijk een park wil bouwen. Vooralsnog is het echter nog niet zeker of deze projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden en of het voor particulieren ook mogelijk zal zijn om in deze projecten te investeren.

Bron: Agentschap NL, Meewind, De Windcentrale

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020