Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk

Stijlvol Met Een Minimale Voetafdruk. Foto: Konrad Wójcik
Stijlvol Met Een Minimale Voetafdruk. Foto: Konrad Wójcik

Dit stijlvolle huis op palen is ontworpen door de Deense architect Konrad Wójcik. Hij ontwierp het huis als alternatief voor het stadsleven. Aangezien steden wereldwijd in gestaagd tempo oprukken, verdwijnt er veel natuur om plaats te maken voor nieuwbouw. Door de vorm van dit huis en de minimale ecologische voetafdruk past het perfect tussen de bomen, waardoor er geen bos verloren hoeft te gaan.

Het huis heeft een oppervlakte van 61 m2 op 4 verdiepingen. Het is ontworpen om plaats te bieden aan twee mensen. Vanaf beneden gaat er een trap omhoog naar een opslagruimte op de eerste verdieping, de keuken en woonkamer zitten op de tweede verdieping, gevolgd door een werkplek op de derde en een slaapkamer op de vierde verdieping. Door het slimme design, geïntegreerde opslagruimtes, en ruimte besparende strategieën, zit er ontzettend veel functionaliteit in de relatief kleine ruimte.

Het huis is verder uitgerust met een aardwarmtepomp, vloerverwarming, en een biovergister om afval te verwerken. De buitenkant is bedekt met zonnepanelen om het huis van energie te voorzien en regenwater wordt opgevangen. Op deze manier laat het huis een minimale voetafdruk achter op het milieu.

Het huis op palen bestaat op dit moment alleen nog op papier, maar het heeft zeker grote potentie voor duurzame huisvesting in de toekomst. Of ze daadwerkelijk gebouwd zullen worden is niet bekend.

[imagebrowser id=”81″]

Bron: Inhabitat

Lees ook
Zo ziet een huis eruit in 2050
[adrotate group=”2″]
Studenten ontwerpen draagbaar huis dat ook nog eens stijlvol en duurzaam is

1 reactie op “Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk”

  1. Pingback: Kaart: Volg de ontbossing terwijl het gebeurt - hetkanWEL

Reacties zijn uitgeschakeld.