Stimuleer duurzame huizenbouw, adopteer een strobaal

Foto: adopteereenstrobaal

De Grote Boze Wolf blies zonder problemen het huis van stro dat een van de drie biggetjes gemaakt had. Stro is immers van zichzelf niet echt een stevige stof. Ecologisch bewuste mensen hebben echter wel veel vertrouwen in strobalen als grondstof voor een nieuw huis. Een aantal enthousiastelingen wil een hele woonwijk gebouwd met strobalen bouwen, maar ze hebben nog wel wat steun nodig.
Eind april beslist woningbouwcorporatie Talis of een ecowijk met woningen gemaakt van strobalen in Nijmegen Noord financieel haalbaar is. De initiatiefnemers van dit project, verenigd in Iewan, starten een campagne: ‘Adopteer een strobaal’. Daarmee kunnen ze laten zien dat duurzaam wonen breed gedragen wordt. En dat passief afwachten tot overheden of commerciële bedrijven belangrijke zaken voor je regelen niet meer van deze tijd is.
Door een strobaal te adopteren kunnen particulieren en bedrijven meebouwen aan een nieuwe manier van sociaal en duurzaam wonen. Het woonproject in Nijmegen Noord is voor Nederlandse begrippen even uniek als experimenteel: niet eerder werden woningen in de sociale huursector van strobalen gebouwd. De 25 woningen die in één complex komen worden afgewerkt met leem en worden zo duurzaam mogelijk gebouwd.
Omdat het bouwen met strobalen duurder is, helpen toekomstige bewoners mee door in hun vrije tijd mee te bouwen. Ook zoekt het project mensen die willen helpen om het “gaatje” in de begroting te dichten.
Hier vind je meer informatie: adopteereenstrobaal.nl
Bron: Iewan
Lees ook
4 hobbit-huizen die echt bestaan
Wonen in een aardeschip gebouwd van afval
In 5 jaar tijd wil Greenchoice alle groene stroom uit eigen land halen. Zo doen ze dat

Over de schrijver