Klaar voor de winter met zelfgemaakte stoofpeertjes!

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes. Foto: Tim Pierce. Flickr.com

Door het warme weer van het afgelopen weekend zou je bijna vergeten dat we alweer in november zijn aanbeland! Het begint langzaam maar zeker echter kouder te worden. Hierdoor komen ook de echte winterrecepten weer uit de kast. Een van de klassiekers is natuurlijk stoofpeertjes! Het is een leuk recept, vooral nu, omdat juist door het warme weer er nog heel veel peren op de markt te koop zijn. Een grote ‘low-budget’ supermarkt heeft ze zelfs nog in de aanbieding. Zo ben je nog geen €0.80 kwijt voor een kilo peren. Begin dus juist nu met hamsteren voor de winter met je zelfgemaakte stoofpeertjes!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 peren
– 500ml rode wijn
– 1 kaneelstok
– 2 eetlepels suiker (optioneel)
– water

How to?
Schil de peertjes. Gooi de schil niet weg en bewaar deze in een bakje. Label het bakje, zodat je weet wat er in je vriezer ligt.

Schenk 500ml wijn in een pan. Voeg 1 kaneelstok toe en 2 eetlepels suiker (optioneel). Leg de stoofpeertjes in het vocht en voeg eventueel water toe mochten de peertjes nog niet helemaal onder staan.

Breng het vocht aan de kook door de pan op het vuur te zetten. Indien het vocht kookt, zet het vuur lager en laat dit minstens één uur sudderen.

Serveer de peertjes warm of bewaar ze in de koelkast voor een later tijdstip. Het is overigens aan te raden om er verse slagroom bij te kloppen! Heerlijk en vergeten vooral niet te genieten van deze verrukkelijke stoofpeertjes!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

3 reacties op “Klaar voor de winter met zelfgemaakte stoofpeertjes!”

  1. Pingback: Recept voor zelfgemaakte gluhwein zonder alcohol - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.