Symposium Stop Food Waste wil 2 miljard euro besparen

Voedselverspilling. Foto: Andrea Leganza, Flickr
Voedselverspilling. Foto: Andrea Leganza, Flickr
Op 6 november 2014 vindt het Stop Food Waste Symposium plaats in Amsterdam.

In de gehele voedselketen wordt er wekelijks 2 miljard euro aan voedsel verspild. Het doel van dit symposium is de 2 miljard voedselverspilling te reduceren tot nul en Nederlandse bedrijven concrete oplossingen te bieden die geld opleveren. Initiatiefnemer voor het symposium Monique Juffermans: “Ik vind het geweldig dat we nu praten over DoggyBags om foodwaste in restaurants tegen te gaan. Maar het probleem is natuurlijk heel wat groter. 30% van al het voedsel gaat verloren tussen land en bord.’

Het antwoord op voedselverspilling

Om 2 miljard euro aan voedselverspilling te voorkomen worden toonaangevende bedrijven aan een denktank gekoppeld met captains of industry. Zij worden uitgenodigd om hun problemen rond voedselverspilling in te dienen. Tien conceptdenkers lossen de vraagstukken op. De bedrijven komen uit verschillende schakels in de voedselketen: van oogst en transport, tot logistiek en verpakking. De resultaten van de denktank zullen helpen voedselverspilling te voorkomen in de hele keten en bedrijven helpen hun omzet te verhogen.

Deelnemers Stop Food Waste symposium

Het Stop Food Waste symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Toine Timmermans verbonden aan de Universiteit van Wageningen en food waste expert is inhoudelijk betrokken en dagvoorzitter.

Bron: stofoodwaste.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
De schokkende feiten over voedselverspilling

Over de schrijver