Stoppen met roken en andere goedkope anti-stresstips

3497520295 0Fa67D5006
Bron: Feran (Flickr.com)

Omdat de economie een onzekere factor blijft, krijgen veel mensen stress over geld. Stress verminderen door op vakantie te gaan, is dan natuurlijk een optie maar kost wel veel geld. In deze tijd niet de meest voor de hand liggende oplossing. Omdat veel mensen als goed voornemen willen ontspannen, zijn er gelukkig ook ontstressers waarvoor je niet de bank hoeft te plunderen. We noemen er vijf.
Stoppen met roken
Het lijkt makkelijk gezegd: stoppen met roken scheelt geld. Maar het blijkt je ook minder gespannen te maken. Veel mensen roken juist een sigaret om te ontstressen, maar roken blijkt stress niet te verlichten. Het bereikt eerder het tegenovergestelde: roken veroorzaakt angst.
Britse onderzoekers van Oxford University en King’s College in Londen ontdekten dat ex-rokers minder angstig zijn dan toen ze nog wel rookten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het verlies van scherpte, één van de ontwenningsverschijnselen van nicotine. Door weer een sigaret op te steken, krijgt de roker een kortdurend gevoel van scherpte terug. Dit doet echter helemaal niets om de dagelijkse stress te verlichten. Stoppen met roken scheelt dus niet alleen geld, maar ook stress.
Eten met vrienden
Organiseer een diner waar je al jouw vrienden voor uitnodigt. Als iedereen een gerecht meeneemt, zal het etentje niet veel kosten. Het is een geweldige kans om te ontspannen met vrienden en een avond te hebben waar je met veel plezier op kunt terugkijken.
Filmavond
Koken niet zo jouw ding? Nodig dan je vrienden uit en ga een lekkere lachfilm kijken. Er is geen betere manier om te ontspannen dan lachen. En samen lachen maakt het ontspannen nog beter.
Uit logeren
Heb je vrienden door heel Nederland, of zelfs over de hele wereld, maak daar dan gebruik van. Ga uit logeren! Het bezoeken van andere plekken kan zeer stimulerend werken en jouw horizon verbreden. Omdat je uit de dagelijkse sleur bent, kun je goed ontspannen. Daarnaast bespaart het hotelkosten.
Openbare gelegenheden
Gebruik gratis openbare voorzieningen, zoals het strand, park, bibliotheek of lokale sport-competitie. Maak er een ontspannen dagje uit van en neem een zelfgemaakte lunch mee.
Bron: Daily Mail, Psychology Today
Lees ook
Zo wordt een groene druppel een groene golf
10 trends voor zonne-energie in 2013
Omdenken: leraar eist dat leerlingen afkijken

1 gedachte over “Stoppen met roken en andere goedkope anti-stresstips”

  1. Pingback: Leg je smartphone aan de kant om echt te ontspannen in je vrije tijd - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.