Streekbox bezorgt verse streekproducten bij je thuis

Streekbox-kok Patrick Dost

Waarom zou je naar de supermarkt gaan als de boer vers eten op je bord brengt? Eten uit eigen streek is in opkomst en het bedrijf Streekbox speelt hier op in. Het bezorgt verse groenten, vlees, brood, eieren en zuivel in een kistje aan je deur.
In de Streekbox zit voldoende eten voor 2 complete maaltijden, plus extra’s zoals een lunch of salade. Kok Patrick Dost, één van de initiatiefnemers en kenner van streekproducten in Het Groene Hart, zorgt voor recepten bij de ingrediënten. “We vullen het zodanig dat je, op peper en zout na, in feite alles in huis hebt om de gerechten te maken.”
Patrick Dost heeft Streekbox.nl opgezet samen met de Haagse internet-ondernemer Bastiaan Meijer. De beide bazen denken niet alleen duurzaam, maar ze zijn ook prijsbewust. Ze vergelijken hun prijzen constant met die in supermarkten. “Nu al blijkt dat we niet duurder zijn,” zegt Meijer. “Komt ook omdat de producten direct van de boer naar de consument gaan. Er zit geen groothandel en winkelier tussen. Alleen onze site.”
Zonnepanelen
De Streekbox wordt bezorgd in speciale auto’s met zonnepanelen voor de koeling van de producten. Bovendien leggen de producten aanzienlijk minder vervuilende kilometers af van boer tot bord. Maar in de basisbox van 16,17 en 18 augustus was opmerkelijk genoeg slechts 20% van de producten biologisch. “We streven naar zo veel mogelijk biologische producten in de Streekbox,” legt woordvoerder Mathijs Visser uit. “We vinden het belangrijk dat producten in de Streekbox biologisch, duurzaam, diervriendelijk en in de streek zijn geproduceerd. Niet alle ambachtelijke boeren kunnen helaas voldoen aan de strenge regelgeving en de hoge kosten die samen hangen met de officiële certificering. In de recepten staat aangegeven welke producten biologisch zijn.”
Streekbox.nl bezorgt trouwens nog niet overal in Nederland. Het gebied beslaat nu het stedelijk gebied rondom Den Haag, Delft, Leiden, Zoetermeer, Berkel en Rodenrijs, Alphen a/d Rijn, Gouda, Woerden, Utrecht, Zeist, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Rotterdam, Nieuwerkerk a/d IJssel, Vlaardingen, Barendrecht, Ridderkerk, Spijkenisse, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Gorinchem.
(advertentie)
De lekkerste streekproducten thuisbezorgd
Streekbox selecteert verse producten van boeren uit de buurt. Net zo duur als in de supermarkt of bij de groenteboer.

Over de schrijver

2 reacties op “Streekbox bezorgt verse streekproducten bij je thuis”

  1. Na enige dagen met vacantie te zijn geweest , vonden wij vandaag bij onze voordeur een
    streekbox/kerstpakket , geschonken door de Rabo-bank. Uiteraard in dank aanvaard, maar helaas was het pakket TOTAAL VERREGEND ! Ik weet niet wanneer één en ander is neergezet. Wel vraag ik me af waarom het pakket (bij onze afwezigheid) kennelijk niet is aangeboden bij de buren, of waarom er niet een briefje bij ons- of bij de buren in de bus is gestopt om te melden dat het pakket voor de deur stond. Geen reklame voor het overigens sympathieke idéé achter dit initiatief.
    Toch prettige dagen toegewenst. Fam.Kooijman – Zeedijk 13 – 3329 LC – Dordrecht

Reacties zijn uitgeschakeld.